L'Acadèmia Valenciana de la Llengua es renova amb set acadèmiques per a complir la llei d'igualtat

Totes les acadèmiques electes compten amb experiència en camps com filologia, gramàtica, literatura o docència.

Rosa Agost i Àngels Gregori en una imatge d'arxiu
Rosa Agost i Àngels Gregori en una imatge d'arxiu / AVL

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha renovat la composició amb l'elecció de set dones: Rosa Agost, Àngels Gregori, Maria Josep Marín, Sandra Montserrat, Maria Àngels Francés, Carme Manuel Cuenca i Vicenta Tasa.

Com es presumia, la presentació de catorze candidatures ha retardat el procés fins a l'extrem de ser necessaris tres torns de votacions, si bé en la primera han eixit escollides les candidatures d'Agost, Gregori, Marín i Montserrat. Des d’un principi, eren els noms que aglutinaven el consens de la major part dels acadèmics, atenent al seu perfil acadèmic i professional.

En segona ronda ha sigut elegida Francés Díez i, finalment, en la tercera votació han rebut els onze vots necessaris Carme Manuel i Vicenta Tasa.

Totes les acadèmiques electes tenen experiència en camps com la filologia, la gramàtica, la literatura o la docència.

Quins perfils tenen les acadèmiques?

Rosa Agost és professora titular de la Universitat Jaume I i imparteix la docència en el camp de la traducció i interpretació.

Àngels Gregori, doctora en Didàctiques Específiques per la Universitat de València, destaca en l'àmbit de la investigació sobre les geografies literàries.

Maria Josep Marín és professora titular de Filologia Catalana a la Universitat de València i en l'actualitat s'ocupa de la gestió de la secretaria del Departament.

Sandra Montserrat, professora de la Universitat d'Alacant, és doctora en Filologia Catalana, membre numerària de l'Institut d'Estudis Catalans i, igualment, forma part de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

Maria Àngels Francés és doctora en Filologia Catalana i actualment és professora titular a la Universitat d'Alacant, on imparteix docència de matèries lingüístiques, literàries i didàctiques.

Carme Manuel Cuenca és catedràtica de Filologia Anglesa, especialitzada en literatura nord-americana a la Universitat de València.

Vicenta Tasa, doctora en Dret, és professora de Dret Constitucional i Ciència Política a la Universitat de València.

Amb la sessió d’aquest divendres, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha iniciat el camí de l'equiparació i de la paritat entre homes i dones en el si de la institució per a complir plenament la llei d'igualtat. En compliment de la llei, la pròxima composició de l'AVL estarà formada per onze homes i deu dones, amb una mitjana d'edat inferior a l'actual.

També et pot interessar

stats