L'AVL anuncia diverses accions per a fomentar l'ús i el coneixement del valencià a les comarques del sud

El seu president, Ramon Ferrer, ha presentat els projectes durant la primera reunió amb Carlos Mazón, a qui ha demanat la implicació de la Diputació d’Alacant, que presideix

Ferrer i Mazón, aquest dilluns en Alacant
Ferrer i Mazón, aquest dilluns a Alacant / À Punt NTC

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) desenvoluparà diverses accions a les comarques del sud per a fomentar el coneixement i l’ús del valencià. Aquest dilluns, el seu president, Ramon Ferrer, ha posat aquests projectes damunt la taula en la primera reunió amb Carlos Mazón, a qui ha demanat la implicació de la Diputació d’Alacant, que presideix.

Les accions previstes per l'AVL són una exposició sobre el valencià a la comarca del Baix Segura i un estudi sobre l’ús de la llengua al Baix Vinalopó.

D'altra banda, la Diputació d'Alacant destinarà enguany vora 209.000 euros per al foment del valencià i de les tradicions populars valencianes en 115 municipis i entitats locals. Aquestes ajudes es distribuiran en 23 municipis de les comarques del Comtat (45.400 euros), la Marina Alta (55.600 euros), la Marina Baixa (28.400), les comarques del Vinalopó (24.600 euros), al Baix Segura (32.600 euros) i a l'Alacantí (14.300 euros).

També et pot interessar

stats