Juanfran Pérez, d'Espacio Montoro, millor recepta amb tòfona d'Andilla

Félix Chaqués queda en segona posició amb un plat amb xirivia i el tercer lloc ha sigut per a Sergio Manzano amb un plat de gallina en pepitòria i bledes

Lliurament del primer premi del Concurs de Tòfona d'Andilla
Lliurament del primer premi del concurs de tòfona d'Andilla / À Punt NTC

Cinc finalistes arrancaven les elaboracions a la Sala Oceà del Veles e Vents de València, després d'haver sigut seleccionats per un jurat de referència entre més de cinquanta participants.

El jurat s'ha decantat per l'elaboració de Juanfran Pérez, xef del restaurant Espacio Montoro (Alacant), amb una recepta consistent en un llom baix de vaca, tòfona d'Andilla, salsa de taliker i anguila fumada, en la qual el jurat ha participat en taula rostint les seues broquetes en un flamejat, que s'acompanyava d'una papillota de tòfona dins d'un brioix de mantega.

Primer premi
Primer premi

Una deliberació molt disputada en la qual s'ha valorat la presència de la tòfona, l'originalitat i la dificultat d'execució, entre altres criteris. Félix Chaqués, en segona posició, ha optat per sorprendre amb un puré de xirivia, nyàmeres, bolets confitats i tàrtar de gamba, on s'ha apel·lat a cadascun dels sabors de forma equilibrada.

Segon premi
Segon premi

El tercer lloc ha recaigut en el xef Sergio Manzano, del restaurant A’Barra, a Madrid, amb una estrela Michelin i dos sol Repsol, que ha sorprés amb una gallina en pepitòria amb penques de bleda i tòfona, demostrant que el producte més humil és un gran company de la tòfona, la qual l'enalteix i el reforça.

Tercer premi
Tercer premi

Prop d'un centenar d'assistents entre productors, institucions i mitjans han gaudit d'una jornada, en què la truficultura i la seua importància per al desenvolupament rural han sigut els protagonistes.

En paraules de Miguel Sebastián, alcalde d'Andilla “aquesta VI edició ha sigut un gran èxit per la convocatòria de participants així com per l'afluència de públic professional, institucional i de mitjans.

"Això és molt positiu per a poblacions com Andilla, ja que visibilitza la gran labor que duen a terme els productors i contribueix al desenvolupament de la comarca, la qual cosa és una manera de lluitar contra l'Espanya buidada. A més, això ajuda a posicionar la Comunitat Valenciana com a generadora de productes de qualitat de gran valor”, ha dit l'alcalde.

La tòfona de València comença a despuntar en tot el país amb la seua marca pròpia després de més de vint anys de cultiu extensiu i ecològic. El 27 i 28 de gener tindrà lloc la Fira Valenciana de la Tòfona d'Andilla, per a introduir-se en el món de la truficultura de tot el país.

També et pot interessar

stats