La jove Alexia Navarro, amb síndrome de Down, guanya el premi Sambori 2023 de literatura en valencià

L'estudiant participa en un programa inclusiu d'integració a l'IES La Canal de Navarrés

Alexia Navarro, guanyadora del premi Sambori / À Punt NTC

Alexia Navarro Granero, una estudiant amb síndrome de Down, ha rebut el premi Sambori 2023 de literatura en valencià dins de la categoria de necessitats especials. La jove autora de 16 anys es va inspirar en un viatge que va fer a París acompanyada per la seua àvia per a escriure la seua història, El viatge d'Alexia.

Navarro estudia segon d'ESO en l'Institut La Canal de Navarrés dins del programa Proa Plus, un sistema inclusiu de reforç per a l'alumnat amb dificultats d'aprenentatge. El paper d'una de les seues professores, Maria Jesús Jiménez, ha sigut clau perquè la història veja la llum. "Vam pensar que fer un conte podia ser molt bo per a ella, per a treballar la comprensió i l'expressió escrita i oral", ha explicat Jiménez.

De fet, el guardó ha motivat a la jove, segons les seues docents, ja que ha suposat un reconeixement al seu treball i esforç diari. "Hem notat un progrés, està molt més contenta i té més ganes de treballar" ha afegit Jiménez.

Gloria Gómez, directora del centre d'estudis, comenta que al programa Proa Plus l'alumnat "està atés per professionals de la pedagogia terapèutica, d'audició i de llenguatge" i "sempre dins de l'aula", on s'aconsegueixen fites com la d'Alexia Navarro.

També et pot interessar

stats