José Sacristán, Premi Honorífic del Festival de Cinema de Paterna Antonio Ferrandis

Tots dos intèrprets van coincidir en pel·lícules com 'Vente a Alemania, Pepe' i 'Miedo a salir de noche'

Juan Antonio Sagredo li entrega el premi honorífic del Festival de Cinema Antonio Ferrandis a José Sacristán
Juan Antonio Sagredo entrega a José Sacristán el Premi Honorífic del Festival de Cinema Antonio Ferrandis / Ajuntament de Paterna

L'actor José Sacristán ha quedat reconegut amb el Premi Honorífic del Festival de Cinema Antonio Ferrandis, creat enguany amb motiu del centenari del naixement de l'actor valencià. 

Coincidint amb l'estada de l'actor a València, davant de la impossibilitat d’estar present en la sisena edició del festival, que serà del 12 al 17 d'octubre, l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, li ha lliurat el guardó a Sacristán a l'escenari del Teatre Olympia en acabar la representació de l'obra de Miguel Delibes Señora de rojo sobre fondo gris.

En rebre la distinció, l'actor ha manifestat la gratitud per rebre el guardó, destacant que “Paterna ha sabut mantindre viva la memòria d'aquest gran actor i gran persona que era Antonio Ferrandis”.

Per la seua banda, l'alcalde de Paterna ha destacat que enguany es compleixen 100 anys del naixement d’Antonio Ferrandis. “Era necessari condensar tot l'afecte que li tens a un premi honorífic, carregat de sentiment, i entregar-li'l a un altre grandíssim actor, gran persona i bon amic del paterner més internacional”.

I és que tots dos intèrprets, a més de coincidir en pel·lícules com Vente a Alemania, Pepe i Miedo a salir de noche, van estar units per una gran amistat fora de la pantalla, una especial relació.

José Sacristán (Madrid, 1937) ha rebut recentment el Premi Nacional de Cinematografia per l'extensa trajectòria en cinema, teatre i televisió. Amb més d'un centenar de pel·lícules, també ha treballat com a director i, en totes les facetes, ha sigut reconegut i premiat com un dels millors representants de l'art de la interpretació a Espanya.

També et pot interessar

stats