José Gallego dissenyarà la falla infantil municipal 2025 amb “Anem de cap”

L’artista va ser l’autor de l’obra "Solidaris en acció”, primer premi de la Secció Especial de les falles infantils d’enguany

"Solidaris en acció", obra de l’artista José Gallego
"Solidaris en acció", obra de l’artista José Gallego / À Punt NTC

José Gallego, amb el projecte “Anem de cap”, ha sigut l’artista escollit per a dissenyar la falla infantil municipal del 2025. Així ho ha decidit este dilluns a la vesprada el comité de selecció, sota la presidència del regidor de Falles, Santiago Ballester. A la preselecció només s’havien presentat Gallego i el tàndem de Ceballos i Sanabria, artistes de les falles municipals infantils del 2023, 2022 i 2021, entre d’altres.

L’artista faller va ser l’autor de l’obra "Solidaris en acció”, primer premi de la Secció Especial de les falles infantils d’enguany per a la comissió Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal. Un títol que revalidava, ja que també es va alçar amb la distinció el 2023, amb el monument "Tri, tres falletes en una", fet per a la mateixa comissió fallera. 

El jurat qualificador ha comptat amb la presència també de la delegada Mónica Gil, com a vicepresidenta. Quant als vocals designats pels grups municipals, hi han participat, per part del Grup Popular, Fernando Manjón, Xelo Salavert i Mario Pérez. El Grup Municipal Socialista ha cedit el seu vot al Gremi d'Artistes Fallers de València, en el nom dels quals hi ha assistit l'artista urbana Julieta XLF. El Grup Municipal Vox ha triat María González Bernad com a vocal. No hi ha hagut cap vocal designat pel grup Compromís, ja que ha manifestat la seua renúncia a participar en el procés. 

La convocatòria per al 2025 va registrar la presentació de dos projectes per a fer la falla infantil municipal: la proposta que ha resultat finalment guanyadora, presentada per José Gallego; i la de Ceballos i Sanabria, que ha sigut desestimada pel jurat que, tot i això, ha destacat el seu "notable valor plàstic i creatiu".

El comité de selecció de la falla municipal per al 2025 es reunirà este dimarts per a triar el projecte guanyador que plantarà el monument les pròximes Falles.

Segueix el nostre canal de WhatsApp i coneix l'última hora de l'actualitat

També et pot interessar

stats