Jornades maratonianes als tallers d’orfebreria i indumentària per a entregar els últims encàrrecs fallers

La normalitat després de la pandèmia i les ganes de Falles han disparat les vendes enguany

Indumentària fallera del taller d'orfebreria Art Antic / À Punt NTC

Quan falta un dia perquè es planten els monuments fallers, el taller d'orfebreria d'art antic encara treballa a destall. Les jornades maratonianes són necessàries per a poder entregar a temps els últims encàrrecs, un ritme que no ha parat des de l'estiu. “Des de setembre portem uns horaris que no són normals. Ens fa patir perquè pensem que potser no arribem a temps”, assegura el gerent del taller, José Alabadí.

Les vendes s'han disparat enguany. La normalitat després de la pandèmia i les ganes de Falles s'han aliat per a la tempesta perfecta. “Ha sigut un any de treballar moltes hores, però ho hem fet amb molta il·lusió perquè la gent ha recuperat les ganes de vestir-se”, apunta Alabadí. 

La mateixa situació es viu a la tenda d’indumentària l'Armari de Fallera, on donen les últimes puntades o, com diuen elles, les penúltimes. “Ara treballem jornades d’entre dotze i catorze hores. Dormim amb l’agulla i ens despertem amb ella”, afirma la gerent María Eugenia Maíllo. Les agulles, els fils i el soroll de la màquina es barregen amb els nervis, ja que encara queden alguns encàrrecs per a entregar abans de l'Ofrena. Però, des del taller, confirmen que arribaran a temps “seguríssim”. 

Aquest ritme frenètic pararà en pocs dies. Però per poc de temps, de seguida es torna a posar el comptador a zero i començaran les comandes per a les Falles del 2024.

També et pot interessar

stats