Joan Pla i Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta, premis al Foment de la Lectura

La Fundació Bromera premia l’escriptor d’Artana per la seua extensa trajectòria i l’entitat cultural per haver-se convertit en referent de l’àmbit cultural.

L'escriptor Joan Pla
L'escriptor Joan Pla / Biblioteca Valenciana (Europa Press)

L’escriptor Joan Pla i l’Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA) rebran els premis anuals que la Fundació Bromera atorga a les persones i institucions que “promocionen la lectura i la difusió del valencià”. Els guardons es lliuraran el 7 de febrer, en un sopar en què també es retrà homenatge al desaparegut contacontes Llorenç Giménez.

La dilatada trajectòria de l’escriptor d’Artana (Plana Baixa), autor de més de seixanta novel·les, ha merescut enguany el guardó de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura en la modalitat individual. Pla acumula els premis de literatura infantil i juvenil més rellevants del nostre territori, com l'Enric Valor de Novel·la, el Bancaixa de Narrativa Juvenil o el Vicent Silvestre de Narrativa Infantil.

D’altra banda, aquesta fundació que dona suport a iniciatives de promoció lectora reconeixerà IECMA, per haver-se convertit en una de les entitats culturals més prestigioses i antigues de les comarques del sud. L’IECMA suma en l’actualitat més de 600 socis i fa 35 anys que està al servei de la cultura.

Record a Llorenç Martínez

L’acte de lliurament d’aquests premis servirà també per a recordar la figura del contacontes Llorenç Giménez, ja que va ser "un dels impulsors de la renovació pedagògica de l'escola valenciana i un dels màxims exponents de la narració oral valenciana", com apunten des de la fundació.

Coincidint amb la quarta edició dels guardons, la Fundació Bromera ha editat un llibre amb un perfil i una entrevista de Joan Pla, realitzada per l’escriptor Vicent Usó, i un reportatge sobre l’IECMA de Joan Borja, director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant.

També et pot interessar

stats