Jean-Pierre Jeunet, director d''Amélie': "Soc conscient que aquest èxit passa una vegada en la vida"

El cineasta francés ha recollit la Palmera d'Honor de la 36a edició de la Mostra de València vint anys després de l'estrena d''Amélie'

Jean-Pierre Jeunet durant l'entrega de la Palmera d'Honor 2021 / Iñaki Espeso

El director francés Jean-Pierre Jeunet ha visitat ha visitat València aquest divendres, per a recollir la Palmera d'Honor de la 36a edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani. Aquest reconeixement a la seua dilatada i memorable carrera de trenta anys en el món del cinema arriba coincidint amb el vinté aniversari d’Amélie (2001).

El cineasta ha confessat que és "conscient que aquest èxit passa una vegada en la vida". A l'esquena porta un ventall de pel·lícules que transiten entre el realisme i la fantasia. “Per a mi el cinema és com una caixa de joguets, i has de jugar amb totes tant com siga possible: hi ha el vestuari, la decoració, la musica, el muntatge, la història, els diàlegs…” ha assegurat. La seua és una visió surrealista de les emocions i relacions humanes, però també un estil que beu del cine de postguerra en blanc i negre i del cine d'animació. Un cinema on la història i els personatges equilibren el pes d'una cuidada estètica.

“Accepte aquesta distinció, a condició que encara em deixeu fer un parell de pel·lícules més” ha bromejat durant l’entrega del premi. De fet, al mes de febrer té previst donar a conéixer el seu últim projecte cinematogràfic, que portarà de nom “BigBug”.

Aquest dissabte per la vesprada està previst que impartisca una classe magistral a les 18:00 hores en la Filmoteca de València.

També et pot interessar

stats