Els Jardins de Vivers acullen aquest dissabte la Festa pel Valencià

La diada reivindicativa, organitzada per Plataforma per la Llengua, inclourà activitats per a la xicalla, muixerangues i les actuacions de Dani Miquel i el Diluvi

Actuació del Diluvi durant la primera Festa pel Valencià
Actuació del Diluvi, durant la primera Festa pel Valencià / Plataforma per la Llengua

La segona edició de la Festa pel Valencià se celebra aquest dissabte 13 de maig als Jardins de Vivers de València. Es tracta d’una jornada reivindicativa organitzada per Plataforma per la Llengua i dirigida a la xicalla i la joventut amb l’objectiu de promoure “la llengua i la cultura del País Valencià, des de la comarca de l'Horta, a tot el país”.

La festa començarà a les 17:00 hores, amb els jocs i activitats infantils, la Gran Fira. Al llarg de la vesprada, els assistents podran gaudir de la música del cantautor infantil Dani Miquel i del grup El Diluvi, que també va actuar durant la primera edició de la festa. El primer xafarà l'escenari a les 17:30 hores i els segons ho faran a les 20:00 hores.

També hi participa a les 19:30 hores la muixeranga Collonga de Castelló, un grup de muixeranguers de la Plana que ja compleix deu anys d'activitat cultural. Conlloga fa referència a un terme autòcton del nord del País Valencià que s'utilitzava per designar un grup de gent amb interessos comuns i solidaris, i que també significa companyia amistosa o lligam de simpatia.

L’entrada és gratuïta, però hi haurà taquilla inversa perquè es facen aportacions econòmiques voluntàries. A més, s'hi podran trobar paradetes de Plataforma per la Llengua i de moltes altres entitats.

La primera edició de Festa pel Valencià es va celebrar en juny del 2022 a la Terrassa Lumière d'Alboraia. En aquella ocasió hi van participar Ramonets, Toni de l'Hostal i la Jove Muixeranga de València, entre altres.

També et pot interessar

stats