El Diluvi, Ramonets i Toni de l'Hostal actuen a Alboraia en la primera Festa pel Valencià

Plataforma per la Llengua organitza aquesta jornada de promoció del valencià on hi haurà també activitats per a xiquets, muixerangues i gegants

Imatge d'arxiu d'una actuació dels Ramonets
Imatge d'arxiu d'una actuació dels Ramonets / Ramonets

La primera edició de la Festa pel Valencià arriba aquest dissabte a Alboraia (Horta Nord). La Terrassa Lumière acull a partir de les 10:00 hores una jornada per a fomentar l’ús del valencià amb activitats culturals i diversos concerts.

En primer lloc, al voltant del migdia, actuaran Ramonets, els quals presentaran el seu nou treball per al públic infantil i familiar, Flipa. Cap a les 16:00 h ho farà l’artista Toni de l’Hostal, i ja a les 19:00 serà el torn del plat fort del dia, el concert d’El Diluvi.

A la festa també hi haurà un espai de promoció de la cultura popular valenciana amb la participació de la Jove Muixeranga de València, a les 10:30 h, i de la Colla de Nanos i Gegants dels Xirimiters de Castelló (Ribera Alta), a les 17:30 h. A més, al llarg del dia s'oferiran tallers i mostres de cultura tradicional i hi haurà parades d'associacions al voltant de la Terrassa Lumière.

La festa és gratuïta i oberta a tot el que vulga participar-hi, tot i que, qui ho preferisca, podrà fer una aportació econòmica.

Cartell de la Festa pel Valencià
Cartell de la Festa pel Valencià / Plataforma per la Llengua

Aquesta iniciativa naix de la mà de Plataforma per la Llengua com una proposta que aspira a augmentar la difusió dels grups musicals actuals que canten en valencià entre les noves generacions. Hi ha la voluntat que la festa s'organitze cada any en un lloc diferent i que, amb la proposta, es reivindiquen els drets lingüístics dels valencianoparlants i la necessitat d'ampliar l'oferta cultural en valencià.

També et pot interessar

stats