Ix a la llum un llibre que recull l'origen i l'evolució de la Maerà d'Antella

L'obra documenta la festa a través d'una "cuidadíssima" selecció de més d’un centenar de fotografies

Imatge d'arxiu de la Maerà d'Antella
Imatge d'arxiu de la Maerà d'Antella / À Punt NTC

El llibre 10 anys de la Maerà d'Antella s'ha presentat aquest dissabte de vesprada a l'Auditori Municipal d'Antella (Ribera Alta). Es tracta d'una obra multilingüe —escrita en valencià, castellà i anglés— que consta de 104 pàgines a tot color i que mostra l’origen i l'evolució de la festa de la Maerà a través d'una "cuidadíssima" selecció de més d’un centenar de fotografies.

Leo Part, president de l'associació cultural Maeros del Xúquer i autor i coordinador del llibre juntament amb Lupe Frigols, assegura que l'obra és "la cirereta a deu anys d'intent treball perquè aquesta festa patrimonial valenciana arribe a les noves generacions".

Per a Part, la publicació és un reflex del camí fet fins a arribar al 2022 a la declaració de la festa com a patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco. "És una tradició que cal conservar per a tots els xiquets i xiquetes valencianes", ha afegit.

En la primera part, l'obra inclou textos de Frank Thiel, president de la International Association of Timber Rafting (IATR); Àngel Portet, president d'honor i fundador de la IATR; Joan Conejero, escriptor; Jesús Huguet, secretari executiu del Consell Valencià de Cultura; Josep Micó, poeta i professor secundària; Valerià Benetó, investigador; Vicente Ferrer, historiador, i el mateix Leo Part.

Per altra banda, les fotografies són obra de Fermin Javier Garcia Pons, Juanjo Puertos, Jordi Piris, Agustín Tomico Alique, Xúquer Viu, Cipriano Fornas (La Traca), Valerià Benetó, Pepe Vayà, Ximo Monleón, Hayack, Juan Miguel García i Vicent Muñoz, entre d'altres. La publicació també inclou un mapa de gran valor històric del Regne de València del 1795, de Josep Cavanilles.

També et pot interessar

stats