Icíar Bollaín ha presentat a València 'Maixabel', la seua última pel·lícula

La directora ha presentat un film que parla de la “justícia restaurativa” i basat en la història real de la viuda Maixabel Lasa i la trobada que va tindre amb l'assassí del seu marit

Icíar Bollaín ha presentat a València la seua última pel·lícula, 'Maixabel'

La directora i actriu Icíar Bollaín ha presentat als cines Lys de València, aquest dimarts, la seua última pel·lícula, Maixabel, un film que, amb l’ajuda dels protagonistes Blanca Portillo i Luis Tosar, conta la història de la reunió d'una viuda que va acceptar trobar-se amb l'etarra que va assassinar el seu marit. 

La presentació als Lys ha coincidit amb el primer dia en què els cines estan al 100% d'aforament. La pel·lícula parla de l’anomenada “justícia restaurativa” i també pretén ser una crida al diàleg.

Una història que comença el 2000

Va ser al juliol de l'any 2000 quan el polític Juan Mari Jáuregui va ser assassinat per ETA. Deu anys després, els assassins van demanar trobar-se amb la seua dona, Maixabel Lasa. Van enviar una carta anònima on demanaven aquesta trobada.

La directora Icíar Bollaín ha portat al cine la història de la trobada entre la víctima i el botxí. El que Bollaín ha volgut reflectir és “el desconegut procés de penediment d’alguns terroristes”, com ha explicat a À Punt, “reconéixer-se culpables i deixar-se de justificacions, assumeixen el que han fet i seure amb ella, em semblava una història molt valuosa”, ha dit.

Blanca Portillo, junt amb Luis Tosar, protagonitzen la cinta
Blanca Portillo, junt amb Luis Tosar, protagonitzen la cinta / À Punt NTC

La protagonista Maixabel, caracteritzada per Blanca Portillo, no parla de perdó, ni de la pèrdua o dolor, sinó de segones oportunitats. ”Ella és una dona de conviccions molt sòlides, i fins i tot a aquestes persones també els va donar una segona oportunitat. Els actes dels dos protagonistes són molt inspiradors i seria molt bo que altres seguiren el seu camí”, ha dit Bollaín.

També et pot interessar

stats