Graffitea reivindica la figura històrica de Carceller, editor de la revista satírica ‘La Traca’

El festival ompli de color els carrers de Xest per huité any

Graffitea 2023, el festival internacional d'art de carrer de Xest / À Punt NTC

Aquest cap de setmana finalitza la huitena edició del Graffitea de Xest (Foia de Bunyol), un festival internacional d’art de carrer que ompli cada any els carrers de la localitat de color.

Enguany el festival reivindica la figura històrica de Carceller, editor de la revista satírica La Traca. El passat 23 d’abril es va celebrar la inauguració de l'edició del 2023 en la Nau de la Universitat de València, amb la projecció del documental Carceller, el hombre que murió dos veces, de Ricardo Macián Arcas.

Durant tot el cap de setmana, diferents artistes realitzaran intervencions murals en punts del municipi. Entre els col·laboradors que hi participen estan Group Up Crew, Alaniz Niz + Margot Calliadan i Martín Forés.

Les creacions es podran veure a través d'una sèrie de visites guiades que es duran a terme a partir de les 10:00 hores i que es poden consultar en el programa del festival.

“És la democratització de l’art, clavar en eixe àmbit comú que és el carrer, idees, decorativisme i bellesa i transmetre-ho les 24 hores del dia”, declara Toni Espinar, un altre dels artistes que participen en l'edició del festival d'enguany i que deixa una empremta aquests dies als murs de Xest.

En huit anys el projecte Graffitea s'ha convertit en un festival d'art urbà de referència amb més de cent intervencions de gran valor artístic que han convertit aquesta localitat de la Foia de Bunyol en un museu a l'aire lliure.

També et pot interessar

stats