Huit consells perquè les sabates no siguen un malson per a les falleres

El Col·legi de Podologia dona pautes per a evitar que les bambolles, les ferides i la fatiga dels peus arruïnen les intenses jornades festives

El Col·legi de podologia de la Comunitat Valenciana ha donat una sèrie de pautes per a alleugerir el cansament de les falleres
El Col·legi de Podologia de la Comunitat Valenciana ha donat una sèrie de pautes per a alleugerir el cansament de les falleres / À Punt NTC

Si hi ha una part del cos que nota el cansament de les Falles són els peus. Les llargues desfilades, els plantons i les hores que solen passar dretes, especialment les falleres, es ressenten als peus. Per això, des del Col·legi de Podologia de la Comunitat Valenciana han llançat una sèrie de consells perquè el mal de peus no es convertisca en un malson per a aquells que passen aquests dies entregats a la festa.

“Bambolles, laceracions, metatarsàlgies i la fatiga a les cames i als peus” són, segons detalla Jorge Escoto, podòleg i membre de la directiva del Col·legi de Podologia de la Comunitat Valenciana, un dels problemes que més afecten, sobretot, les falleres, a causa del tipus de calçat que utilitzen durant els actes festius.

  • De materials naturals i amb menys de tres centímetres de taló, així és la sabata ideal per a les falleres. És millor si la forma de la sabata és ampla, per a evitar constrényer molt el peu.
  • La sola, flexible i que evite esvarades perquè resulte més còmode caminar.
  • Aïllant del fred. Hi ha desfilades, com l’Ofrena, que acaben de nit, quan refresca, i després de moltes hores caminant i de plantó. “Els peus molt freds incrementen considerablement les molèsties”, recorda, des del Col·legi de Podologia de la Comunitat Valenciana, Jorge Escoto.
  • Si uses plantilles, posa-les en el calçat de fallera per a previndre, també durant els dies de Falles, els problemes per als quals van ser dissenyades.
  • Banys de contrast i crema que recupere de la fatiga per a alleugerir la pesadesa i la unflor dels peus. Els banys d’aigua freda i després tèbia, així com l’aplicació d’una crema que ajude a descansar els peus, aplicada des dels dits fins als genolls, són un bon remei després de llargues caminades.
  • Sabates fora el més prompte que pugues i canvia-les per un altre calçat més còmode, com poden ser les sabatilles, quan acaben les desfilades.
  • Hidratació diària, però evita les zones entre els dits. La hidratació aporta flexibilitat a la pell, de manera que si apareixen les ferides o friccions de les sabates no apareixeran fàcilment les butllofes.
  • Prepara les zones que més patiran la fricció, com els dits. El Col·legi de Podologia de la Comunitat Valenciana recomana, uns dies abans de la setmana gran de Falles, tallar i llimar les ungles i retirar la hiperqueratosi, és a dir, l’excés de queratina que sol aparéixer en les zones de fricció i irritació dels peus per a protegir-los. 

També et pot interessar

stats