Aquestes són les tendències en indumentària fallera per al 2024

Fira València acull aquest cap de setmana la cinquena edició d'Espai Indumentària Valenciana amb les empreses més destacades del sector

Dues dones miren un vestit de fallera a Espai Indumentària València / À Punt NTC

Espai Indumentària Valenciana aterra aquest cap de setmana a Fira València per a portar-nos les últimes tendències en la nostra roba tradicional. A més, es tracta d'una oportunitat única per a trobar moltes ofertes del sector, un altre dels principals reclams de l'esdeveniment.

Andrea, d'Indumentària Valenciana, assegura que la clientela fallera últimament està decantant-se per les tonalitats més fosques. "És un color de vestit que mai passa de moda, fins i tot per a xiquetes". En la mateixa línia es pronuncia Juan Martí, de Martí Indumentària, que apunta que en els últims anys s'està canviant la tendència respecte als colors: "Els d'ara són més discrets, amb tons un poc més llavats i indefinits, que juguen amb l'ambigüitat". Però sobretot, ens confessa que qui marca la vertadera tendència pel que fa a les tonalitats dels vestits de fallera són els que llueixen les falleres majors de les localitats, "especialment les del Cap i Casal".

Pel que fa als cancans, encara que el volum que ocupen continua sent important, sembla que s'està imposant una caiguda més natural del teixit. "Així s'evita la forma tipus campana que no es mou i queda sense aire", comenta Loli, d'Arrels Indumentària.

Tampoc pot faltar un altre dels trets més característics de les falleres: els monyos. Amanda Martí, d'Artimonyo, assegura que fa un parell d'anys semblava que el monyo únic —més estés en el segle XVIII— tornava a ser tendència, però hui dia "la gent ha tornat a apostar pels tres monyos".

I en aquest sentit, un altre dels productes que no passa desapercebut és un coixinet creat específicament perquè les falleres puguen dormir tranquil·les i sense por que se'ls desfaça el monyo. Per a completar el pack també hi ha un pijama adaptat per a posar-se'l pel cap sense que toque el monyo de la fallera.

Per a qui vulga iniciar-se en aquest món, fins i tot es poden trobar descomptes en tallers de confecció. "Impartim classes per a ensenyar una tradició tan bonica i tan nostra i que açò no es perda", explica Isabel Reig, de l'acadèmia El Tabalet.

Opcions per a tot tipus de falleres i fallers que vulguen lluir l'última moda en les Falles del 2024.

També et pot interessar

stats