Gutiérrez Caba i el cineasta Imanol Uribe, premis d’honor del festival de curts de Cullera

Més de 60 audiovisuals competeixen en la secció oficial de K-lidoscopi, que arriba a l'onzena edició

El reconegut actor Emilio Gutiérrez Caba rebrà el premi d'honor del festival el pròxim 16 d'octubre
El reconegut actor Emilio Gutiérrez Caba rebrà el premi d'honor del festival el pròxim 16 d'octubre / Festival K-Lidoscopi

El cineasta i productor cinematogràfic Imanol Uribe, que ha firmat produccions com El rey pasmado o Días contados, i el veterà actor Emilio Gutiérrez Caba, guanyador de dos premis Goya i actor en més de quaranta produccions, rebran el premi d’honor del festival de curts K-lidoscopi, que acull Cullera fins al 16 d’octubre.

Els dos referents cinematogràfics rebran el guardó en la gala de cloenda d’aquest festival, en el qual han participat més de 700 curtmetratges. En el cas del director i realitzador Imanol Uribe, a més d’acudir fins a la Ribera Baixa per a rebre el guardó, impartirà un curs d’interpretació del 13 al 16 d’octubre en una de les activitats paral·leles a la projecció i competició de curts.

Les projeccions de l'onzena edició de K-lidoscopi van començar dissabte, amb la projecció d’alguns treballs que han quedat fora de la secció oficial, en la qual competeixen 61 treballs, dividits en tres categories: curts argumentals, documentals i animats.

A més d’aquesta secció, hi haurà una secció ja clàssica del festival, Animant, i dues més creades l’any passat, Tàndem, dedicada a la formació d'estudiants amb un col·loqui sobre la relació entre el cinema i els videojocs, i Reviu, encarregada de recordar alguns dels curtmetratges mítics de la història del cinema espanyol, i que en aquesta ocasió rescatarà Apolo 81 (2015), un aplaudit treball del realitzador Óscar Bernácer, guanyador de la passada edició amb el seu curt Stanbrook.

Aquesta proposta audiovisual compta, com destaquen des de l’organització del festival, amb el suport d'actors consolidats del panorama nacional. A més d’Imanol Uribe i Emilio Gutiérrez Caba, que assistiran al lliurament de premis, en la cloenda del festival K-lidoscopi també estaran actors com Empar Ferrer, Luis Miguel Seguí, Marta Gutiérrez Abad, Juli Cantó i Víctor Palmero, o els realitzadors Josetxo San Mateo i Javier Balaguer, segons han detallat des de l’organització.

“K-lidoscopi s'ha consolidat com a punt de trobada ineludible per als professionals de l’audiovisual, que amb el seu suport i la seua presència han situat Cullera al mapa cinematogràfic nacional”, assenyalava el director del festival, Julio Martí Zahonero.

També et pot interessar

stats