La guitarra valenciana que ha conquistat Mick Jagger

El cantant dels Rolling Stones es va enamorar de l'instrument fabricat a Gata de Gorgos en una festa flamenca privada a Madrid

La guitarra valenciana que ha conquistat Mick Jagger / À Punt NTC

Que Mick Jagger, mític cantant dels Rolling Stones, és un apassionat del flamenc no és cap secret. Afició que ara l'ha unit amb la Comunitat Valenciana i els ulls posats a Gata de Gorgos. Des d'aquest municipi de la Marina Alta va eixir el passat cap de setmana l'última adquisició de l'arxiconegut roquer: una guitarra flamenca artesanal. L'instrument porta el segell de Guitarras Bros, un taller familiar de reconegut prestigi internacional i fundat als anys setanta en una casa de Gata, prop de les faldes del Montgó. 

Tot va començar amb una telefonada. Adam Broseta, net del fundador de Guitarras Bros, no s'ho podia creure quan va despenjar i es va trobar parlant amb el mànager dels Rolling Stones. Mick Jagger, Keith Richards i Ronnie Wood estaven de pas per Espanya —anit van fer un concert èpic a l'estadi Wanda Metropolità de Madrid— i, fidel a les seues tradicions, el cantant de Ses Satàniques Majestats va demanar anar a una festa flamenca. Allà va tindre lloc la màgia: es va enamorar de la guitarra espanyola. Volia una per a ell. I, aconsellat per diverses persones que hi havia a la festa, va arribar a aquest fabricant valencià. "Quan vaig rebre la telefonada no m'ho creia, vaig pensar en el meu pare i el meu avi", conta a À Punt Broseta, que juntament amb el germà regenta la tenda.  

Després, tot va ser pensat i fet. Els dos joves triaren la millor guitarra que tenien: amb cos de coral. "És un exemplar prou exclusiu, amb fusta molt antiga de la família Broseta, i porta detalls especials. El mànec feia cinquanta-quatre anys que estava guardat a l'assecador", explica Adam. Darrere, prop de quatre mesos de faena totalment artesanal que fan d'aquestes guitarres unes autèntiques obres d'art. 

La guitarra que ha comprat Mick Jagger
La guitarra que ha comprat Mick Jagger / À Punt NTC

Els germans se n'anaren de Gata a Madrid per a portar-li-la a Jagger. Un viatge exprés que mai no oblidaran i que els va deixar un regal inesperat: entrades per al concert dels Rolling d'aquest dijous. 

La de Mick Jagger, però, no és l'única guitarra que ha eixit d'aquest taller valencià. Guitarras Bros n'ha fabricat per a artistes de tot el món com ara Sabina, Melendi, Alejandro Sanz o The Black Eyed Peas. Però, sense dubte, la visita que recorden amb més afecte és la d'Amy Winehouse. La reina blanca del soul, com també se la coneix, va acudir-hi en persona per a triar ella mateixa la guitarra que després es va emportar. Amb el temps, es va convertir en la favorita i de fet amb ella va compondre tot el disc Back to Black.

També et pot interessar

stats