El dia que Amy Winehouse va comprar una guitarra a Gata de Gorgos

La cantant anglesa va utilitzar l’instrument per a compondre el seu exitós àlbum Back to black

La guitarra d'Amy
23 de juliol 2021 - 08:00 Actualitzat: 14 de setembre 2022 - 09:26

Un dia de 2005 Guitarras Bros va rebre la visita d’uns anglesos, pare i filla, que aprofitaren que estiuejaven per la zona per a comprar un dels seus instruments artesanals. Quan els van atendre al seu taller de Gata de Gorgos no s’imaginaven que la jove de 22 anys compondria amb la guitarra que va adquirir a la botiga un dels discs fonamentals de la primera dècada del segle XXI: Back to black. En aquella època Amy Winehouse començava a tindre certa fama al Regne Unit, però encara era una desconeguda a Espanya.

Adam Broseta, responsable de Guitarras Bros, explica en Va passar ací que Mitch Winehouse els va contar que volia regalar-li una guitarra a Amy, que havia vingut amb ell a Espanya per a desconnectar uns dies després d’una ruptura amorosa. Un any després de la visita de la família Winehouse a Gata de Gorgos, es publicava l’àlbum Back to black i la diva del soul assolia la fama mundial. 

En Guitarras Bros no es van assabentar de la influència que va tindre el seu instrument en el segon àlbum de la cantant britànica fins al 2015, quan van llegir una entrevista del pare d’Amy en la revista Vanity Fair, en què explicava que durant les vacances Amy s'assentava vora la piscina i componia lletres amb una guitarra espanyola. Fins i tot mencionava el nom de l’empresa i la localització, Gata de Gorgos. Agraïts per la publicitat, Guitarras Bros va intercanviar alguns missatges amb la família per xarxes socials i correu electrònic, en què els van contar que la seua era la guitarra favorita d’Amy.

Els missatges que Guitarras Bros va intercanviar amb la família Winehouse en Twitter
Els missatges que Guitarras Bros va intercanviar amb la família Winehouse en Twitter

Els avis d’Adam Broseta van fundar Guitarras Bros fa més de cinquanta anys i són molts els artistes de renom internacional que compren les seues guitarres 100% artesanals, com ara Joaquín Sabina, Ed Sheeran o Alejandro Sanz. Broseta assegura que formar part de la història d’Amy Winehouse els fa “especial il·lusió” perquè és un mite en la música.

També et pot interessar

stats