El guanyador de l’Azorín: "'Los perseguidos' és la història dels que sovint són els roïns de les històries"

Fernando Benzo assegura en À Punt estat "esgotat" per les emocions viscudes des que va saber que s’havia emportat un dels premis més importants en llengua castellana

L'escriptor Fernando Benzo durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' aquest divendres
L'escriptor Fernando Benzo, durant la intervenció a 'Les notícies del matí' aquest divendres / À Punt NTC

"Una novel·la de personatges, perquè ningú té només una única dimensió". Així és Los perseguidos, la novel·la de Fernando Benzo, guanyadora del premi Azorín d’enguany. Només unes hores després de rebre un dels guardons més importants en llengua castellana, l’escriptor madrileny explicava a Les notícies del matí que es tracta d’una obra protagonitzada "per uns personatges que no són planers, que no tenen una única dimensió, perquè ni tan sols els criminals tenen una única dimensió", argumentava.

I és que precisament els que desencadenen la trama són aquells que "sovint són els roïns de les històries: assassins, lladres, traficants, els que estan en el crim organitzat, policies i polítics corruptes", detalla.

Una periodista intrèpida és qui, arran de l’estranya mort del seu nóvio, inicia una perillosa investigació que traurà a la llum una trama de delinqüència i corrupció policial i política del més alt nivell.

Fernando Benzo, actual director general d'Esports de la Comunitat de Madrid, assegurava en Les notícies del matí estar "esgotat" de "tantes" emocions viscudes des que va saber, aquest dijous a la nit, que havia guanyat un dels certàmens literaris més prestigiosos en llengua castellana, sosté que qualsevol personatge és polièdric.

"Ningú té una única dimensió, ni tan sols els criminals. No eres assassí les 24 hores del dia; a banda de ser assassí, tens relacions, sentiments, frustracions... a més de tindre un paper en una determinada intriga", exposava Benzo durant la intervenció a Les notícies del matí.

Per això, ha avançat que Los perseguidos "és una novel·la que permetrà diverses lectures, perquè no és una mera novel·la d’acció, d’intriga, una novel·la negra només, també és una novel·la de personatges", aclaria durant la intervenció. L’editorial Planeta, que convoca el guardó juntament amb la Diputació d’Alacant, el publicarà a l’abril. 

També et pot interessar

stats