La Gran Nit de Juliol ompli de música els museus de València

La situació epidemiològica ha fet que es reduïsquen els aforaments i es fixen estrictes mesures anti-Covid

Cartell promocional de la Gran Fira de València 2021
Cartell promocional de la Gran Fira de València 2021 / Ajuntament de València

La Gran Fira de València reserva, com cada any, un àmbit específic dedicat a la cultura i a la divulgació durant la celebració de la Gran Nit de Juliol. Aquesta edició, marcada per la pandèmia, ha hagut de reduir els aforaments i controlar les mesures d'accés. El programa d’aquesta edició, això no obstant, inclou una amalgama de gèneres musicals.

Aquest dissabte el Palau de Cervelló serà l'escenari per al concert de Xavi Gómez & Friends davant un aforament de 70 persones i amb entrada gratuïta, però prèvia reserva telefònica. La sessió començarà a les 19:00 hores, i una hora més tard, a les 20:00, començarà el concert de Christian Penalba al Centre Arqueològic de l’Almoina. Penalba és un destacat intèrpret de música tradicional valenciana, i en aquesta ocasió oferirà cançons del seu primer disc, Canvis. L'aforament serà de 60 persones.

A les 22:00 hores, el Museu de la Ciutat acollirà un nou concert de Capella de Ministrers, en este cas sota el títol “Clarobscur. Un concert barroc al museu” i davant un aforament màxim de 40 persones. Durant l'actuació es podrà visitar l'exposició temporal “Pintura espanyola de la segona meitat del segle XX”, però no la resta del museu. I a la mateixa hora, el Museu d'Història de València (MHV), presentarà l'actuació de Clau de swing, un grup integrat per sis reconeguts músics (Roberto Lorente (trompeta), Emilio Ferrer (trombó), Guillermo Balaguer (contrabaix), Rafael Martínez-Vilanova (piano), Blas Molina (bateria) i la veu solista de Judith Sanz.

L'actuació s'emmarca en la seua habitual línia de swing-jazz i en el seu espectacle “El swing en el cinema”, amb repertori de títols de la pantalla gran. L'aforament previst serà de 80 persones.

La jornada de nit en els museus continuarà a les 22:30 hores en el Museu de l'Arròs amb el cantaor valencià Xavier de Bétera i la seua proposta de cant d’estil titulada “Cants de feina al voltant del conreu de l’arròs”. Els cants de treball són peces de la cançó popular valenciana directament relacionades amb les faenes agrícoles i generalment interpretades a cappella, que els treballadors entonaven per a acompanyar les jornades de treball. L'aforament serà de 50 persones

Museus oberts fins a la mitjanit

Durant la Gran Nit de Juliol la Llotja de Mercaders estarà oberta des de les 10:00 fins a les 24:00 hores de manera ininterrompuda amb accés gratuït. També es podrà accedir fins a la mitjanit al Museu de la Ciutat, el Palau de Cervelló, la Casa-Museu Benlliure i el Museu de l'Arròs. Per part seua, el Centre Arqueològic de l’Almoina i el Museu d'Història de València ho estaran oberts al públic fins a les 22:00 hores.

A més, el Museu de la Ciutat oferirà visites guiades (amb torns programats a les 19:00h i a les 20:00 hores). En els dos casos es visitarà la planta noble del museu i, a més, en el torn de les 19:00 hores, es farà una visita explicativa a l'exposició temporal “La pintura espanyola en la segona meitat del segle XX”.

El programa s'estendrà fins a la jornada del diumenge 25, amb una nova actuació de Capella de Ministrers, en aquest cas en el Palau de Cervelló. Serà el concert “Panthalia. Música per a una cort renaixentista”, davant un aforament de 70 persones.

Per a la realització de tots els concerts s'han establit estrictes mesures anti-Covid, com reserva prèvia per telèfon o per correu electrònic que s'indiquen en la programació. Des de l'organització s'ha subratllat la importància de consultar els detalls de cada concert, atés que les circumstàncies (horaris i accessos) varien d'uns centres a altres.

També et pot interessar

stats