Així serà la Gran Nit de la Fira de Juliol de València: consulta els actes i els horaris

Espectacles de música itinerant, teatre i focs d'artifici per a celebrar el dia més destacat de la fira

Cavalcada
Cavalcada / Gran Fira de València

València es prepara per a celebrar la Gran Nit de la Fira de Juliol, una cita única amb la cultura i la tradició al centre del Cap i Casal. A partir de les 19:30, s'ha programat un grapat d'activitats, entre les quals destaquen actuacions musicals en directe, teatre, pirotècnia i una gran cavalcada que recorrerà els carrers de la ciutat. A més de la Llotja, huit museus municipals i altres centres culturals de la ciutat obriran les portes fins a la mitjanit.

La Cercafira, una gran cavalcada al centre de València

La Gran Nit començarà a les 19:30 hores amb la Cercafira, esperada desfilada que comptarà amb la participació dels gegants Quiqueta i Nelet; el ratpenat Valentí; La Xeranga; Els pompiers de La Tal; La fanfàrria Folk i Festa; Zeppelin de La Baldufa, i Anorac de Scura Splats.

La plaça de Tetuan serà el punt de partida de la Cercafira, amb un recorregut que continuarà pel carrer de la Pau, plaça de la Reina, Sant Vicent, Maria Cristina i, finalment, plaça del Mercat.

La Ruta del Carme, música en espais emblemàtics

El barri del Carme, al cor de la ciutat, acollirà diverses actuacions musicals fins a les 23:00 hores, brindant una oportunitat per a gaudir de la riquesa i qualitat artística del panorama musical valencià. Aquesta és la programació:

19:30 hores. La Trocamba Matanusca: un espectacle itinerant que anirà recorrent el Carme

20:00 hores. Funkygames a la plaça Redona

21:00 hores. Miquel Gil a la plaça de la Santa Creu

22:00 hores. Nous a la plaça dels Furs

23:00 hores. Tito Pontet a la plaça del Carme

La Gran Nit també comptarà amb actuacions com la de la Coral Aula Vocal 5 al Palau de Cervelló a les 20:00 hores, Jazz de Cinema a la Casa Museu Blasco Ibáñez a les 21:00 hores, o la Colla de Dolçaines i Tabals El Cudol a la plaça de la Mare de Déu a les 23:00 hores.

Arts escèniques i monòlegs

El teatre serà un altre dels protagonistes de la jornada, que trobarà en diversos llocs del centre de la ciutat els diferents escenaris. A més, també hi haurà monòlegs de destacats artistes valencians com Maria Juan o Manu Górriz. Aquesta són algunes de les activitats programades:

20:00 hores Teatre Momo de Rebombori cultural al Parc Central

20:30 hores. Dansa de la mà de Takiri Art a la plaça de la Mare de Déu

21:00 hores. Teatre Pluja de paraules a la plaça del Mercat

23:00 hores. Monòlegs de Maria Juan, Manu Górriz i Saray Cerro a la plaça del Pilar

Pirotècnia al centre de València

A les 23:00 hores, la pirotècnia Caballer FX dispararà un espectacle pirotècnic en un escenari tan emblemàtic com és la plaça del Mercat, on conflueixen el Mercat Central i la Llotja.

Museus oberts fins a la mitjanit

Per últim, huit museus municipals i altres centres culturals de la ciutat, entre els quals hi ha la Llotja, l'IVAM, el Museu de Belles Arts o el Muvim, se sumen a la celebració de la Gran Nit 2023 amb una programació especial d'activitats i obertura de portes fins a les 00:00 hores.

La Gran Fira de Juliol continua el cap de setmana que ve, quan se celebrarà la tradicional Batalla de les Flors amb més d'un milió de clavells. Ja s'ha obert al públic el termini per a inscriure's en el sorteig de les llotges per a seguir l'esdeveniment des de l'Albereda. La programació completa de la Gran Nit de la Fira de Juliol la pots consultar ací.

També et pot interessar

stats