Els Goya estrenaran protocol contra la violència sexual

L’Acadèmia de Cinema vol prevenir els incidents ocorreguts als Feroz, on diversos assistents van denunciar l’assetjament d’un productor

Imatge de les figures dels Goya
Imatge de les figures dels Goya / Agències

L'Acadèmia de Cinema està treballant en un protocol antiassetjament per a la pròxima gala dels Goya que tindrà lloc el dissabte 11 de febrer a Sevilla, després dels incidents ocorreguts als Premis Feroz.

El passat 29 de gener es coneixia que el productor Javier Pérez Santana havia sigut detingut com a presumpte autor d'agressions sexuals a l'actriu Jedet en la festa posterior a la gala dels premis Feroz 2023, a més d'investigar un segon home per la possible participació. No van ser les úniques denúncies públiques d'agressions en aquest esdeveniment. Posteriorment, alguns dels assistents convidats van denunciar haver patit "assetjament" per part de Santana, posat en llibertat hores després de la detenció.

Per exemple, el director de cinema Marc Ferrer, conegut per pel·lícules com Corten!, ha assegurat en el seu compte d'Instagram que el modus operandi de Santana era besar a la boca i el coll i tocar el cul. "Amb mi va estar així en dues ocasions durant tota la nit. I tota l'estona preguntant-me què havia de fer per a clavar-se al llit amb mi", ha denunciat.

Els detalls del protocol es donaran a conéixer els pròxims dies. La 37a edició dels Premis Goya se celebrarà a l'Auditori Andalusia de Sevilla l'11 de febrer. Després de la gala, com va ocórrer als Feroz, tradicionalment se celebra una festa amb tots els convidats.  

També et pot interessar

stats