Més assistents als Premis Feroz asseguren haver patit l'assetjament de Javier Pérez

El director de cine, Marc Ferrer, ha compartit que va patir també assetjament per part del productor en la gala d’enguany i en la del 2022

El productor Javier Pérez Santanaha sigut detingut en relació a l'agressió sexual a l'actriu Jedet
El productor Javier Pérez Santana ha sigut detingut en relació amb l'agressió sexual a l'actriu Jedet / Toni Galán (Efe)

Diversos assistents convidats als Premis Feroz 2023 han denunciat aquest dilluns que també han patit assetjament per part de Javier Pérez Santana, productor de la pel·lícula Mi vacío y yo, detingut diumenge i posat en llibertat hores després, com un dels dos presumptes autors de les agressions ocorregudes a la festa posterior de la gala.

Entre ells, el director de cinema Marc Ferrer, conegut per pel·lícules com ¡Corten!, ha assegurat en el seu compte d'Instagram que el modus operandi de Santana era besar a la boca i el coll i tocar el cul. “Amb mi va estar així en dues ocasions durant tota la nit. I tota l'estona preguntant-me què havia de fer per a gitar-se amb mi”, ha denunciat. Aquestes situacions eren “incòmodes” per a Ferrer que, a més, ha recordat que l'any passat, en la mateixa gala, també va patir l'assetjament de Santana i ha elogiat l'actriu Jedet per denunciar aquests episodis.

Igualment, el crític televisiu i escriptor Bob Pop ha relatat, en una entrevista a la Cadena Ser, que també va patir el productor a la festa. “Quan vaig veure la foto de l'acusat, vaig recordar que em va assetjar perquè va vindre tres vegades a intentar menjar-me la boca, mentre jo intentava esquivar-lo com podia”, ha confessat. En aquest sentit, ha lamentat la “normalitat” que existeix al voltant d'aquestes situacions, perquè el primer que va pensar va ser que li havia tocat la “quota de bavós borratxo a les festes”, per la qual cosa va decidir aguantar-se. No obstant això, ha revelat que quan s'assabenta de la denúncia de Jedet, s'adona de com està de “mal educada” la societat.

També ha parlat Adrián Silvestre, director de Mi vacío y yo, de la qual Santana és productor. En un comunicat a través del compte de Twitter, ha negat conéixer els fets i ha expressat rebuig cap a ells. “No vaig estar, per tant, involucrat directament ni indirectament ni en aquesta, ni en cap altra agressió sexual. No he sigut detingut, denunciat ni investigat”, ha volgut deixar clar el director. 

Suport a les víctimes 

Respecte al denunciat, l'actriu Melani Olivares ha clamat contra “dos éssers menyspreables”, que han fet que les paraules de Pedro Almodóvar sobre la sanitat pública queden en un “segon pla”. “Ahir als Premis Feroz va ser una nit màgica, amb uns treballs meravellosos, amb companys i companyes compromesos. Les paraules d'Almodóvar han passat a un segon pla per dos éssers menyspreables que, per descomptat, no es mereixien estar allí. Assenyalem els agressors i acompanyem les víctimes”, ha recalcat al compte d'Instagram.

La directora Alauda Ruiz de Azúa, premiada en els Feroz a Millor guió per Cinco lobitos, en una entrevista amb RNE, ha celebrat que l'assumpte s'estiga tractant amb “la serietat, respecte i rigor” que es mereix i ha donat suport a les víctimes.

També et pot interessar

stats