El govern de Castelló de la Plana assegura que la Magdalena avança amb una participació “rècord” i una baixada de les incidències

La regidora de Festes avança que l’impacte econòmic serà de vora quinze milions d’euros i l’ocupació hotelera frega el 90%

Romeria de les Canyes
Imatge d'arxiu de la Romeria de les Canyes / Andreu Esteban (EFE)

La regidora de Festes, Noelia Selma; Serveis Públics, Sergio Toledo, i Seguretat i Emergències, Antonio Ortolá, han assegurat aquest dimecres que les festes de la Magdalena, quan arribaran a l'equador, avancen amb participació "rècord", més neteja als carrers i una reducció de les queixes i incidències.

Durant la presentació del resultat, Selma ha assegurat que els diversos actes de la Magdalena estan rebent una participació multitudinària. "Està sent molt participativa, com veiem des de l'inici dissabte passat, i molt organitzada gràcies a la col·laboració entre les àrees municipals", ha dit. A més, ha afegit que l'impacte econòmic de les festes se xifra al voltant de quinze milions d'euros que deixaran a la ciutat i amb una ocupació hotelera que frega el 90%. "A més de la projecció turística que suposen les nostres festes d'interés turístic internacional per a situar Castelló en el lloc que es mereix", ha assegurat.

Selma ha expressat que en la Regidoria de Festes estan "molt contents" de com transcorre la Magdalena. "Els actes de la programació estan tenint molt bona acceptació. Ho vam veure amb una Romeria multitudinària, amb més de 165.000 persones que, a pesar del vent, van complir la tradició de pujar a l'ermita", ha ressenyat.

Pel que fa a la neteja, Toledo ha apuntat que, en total, l'equip humà del dispositiu del 2024 és de 127 persones i 61 vehicles i maquinària, entre els quals estan els tancs d'arruixar, aparells de fregar, d'agranar i furgons hidronetejadors, entre altres. "A això cal sumar el reforç amb 126 contenidors més en zones més concorregudes, com són els mercats i les fires, l’ermitori de la Magdalena, l'ermita de Sant Roc, el recinte de concerts, la plaça d'Espanya i la plaça de Borrull, entre altres", ha assenyalat.

Quant a neteja viària, el regidor ha detallat que "l'arreplega ha sigut de 21.880 quilos. Això suposa un augment del 6,11% respecte al 2023. En el cas dels residus sòlids urbans han sigut 506.840 quilos, que pugen en un 1,17% també respecte a l'any passat. 

En el capítol d'incidències, asseguren que s'ha intensificat la faena d'inspecció per a donar resposta en el menor temps possible i reparar o substituir els elements. En aquest apartat, "cal ressenyar que no hi ha incidències greus. La majoria tenen a veure amb papereres trencades a la via pública, molèsties per degoteig d'urinaris o acumulació de residus fora dels contenidors", ha dit.

Per la seua banda, el regidor de Seguretat i Emergències, Antonio Ortolá, ha indicat que el nombre de telefonades que s'han rebut a la sala del Centre Integral Municipal de Seguretat i Emergències a aquestes hores de les festes ha sigut de 1.039, fet que suposa un 22% menys respecte al mateix període del 2023. Les telefonades per soroll i molèsties en aquest punt de les festes han sigut 133; un 33,5% menys que l'any anterior.

També et pot interessar

stats