La Generalitat declara la Setmana Santa d'Elx com a festa d'Interés Turístic Autonòmic

Amb aquest reconeixement la ciutat ja té quatre festes d'Interés Turístic Autonòmic i dues d'Interés Turístic Nacional

Imatge d'arxiu de la Setmana Santa d'Elx
Imatge d'arxiu de la Setmana Santa d'Elx / Europa Press

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat la resolució que atorga la declaració de festa d'Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana a la Setmana Santa d'Elx. Es tracta d'un distintiu que la Secretaria Autonòmica de Turisme concedeix a les festes que ofereixen una "especial rellevància" des del punt de vista turístic i suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes.

L'Ajuntament d'Elx (Baix Vinalopó) va presentar la sol·licitud el 16 de març del 2023 en la Direcció General de Turisme i, després de l'estudi de la documentació que consta en l'expedient, la concessió de la distinció s'ha resolt favorablement, segons ha indicat aquest dijous la Generalitat en un comunicat.

Colomer ha reconegut l'esforç i treball de la ciutat per a aconseguir la declaració i ha recalcat que les festes valencianes són “els grans esdeveniments de la Comunitat Valenciana” perquè mostren les nostres arrels i la nostra cultura.

Així mateix, el secretari autonòmic ha indicat que la Setmana Santa d'Elx compleix amb els requisits d'antiguitat, arrelament i tradició, i ha afegit que, a més, representa els valors socioculturals i ludicocreatius als quals fa referència el decret que regula aquesta matèria.

Ciutat de festes d’interés

La declaració de la Setmana Santa d'Elx com a festa d'Interés Turístic Autonòmic contribueix notablement a la promoció de la festa, del municipi i de l'oferta turística i resulta indispensable per a l'obtenció de la Declaració de festa d'Interés Turístic Nacional. Un distintiu que tenen ja altres tres festes il·licitanes: la Nit de l'Albà, les festes de la Vinguda de la Verge d'Elx i les festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu de l'Assumpció d'Elx.

A més, la capital del Baix Vinalopó compta també amb el reconeixement de dues festes d'Interés Turístic Internacional: el Misteri d'Elx i la Processó del Diumenge de Rams, que va ser diumenge.

També et pot interessar

stats