Les palmeres de foc de la Nit de l'Albà tornen a il·luminar el cel d’Elx

Després de tres anys i dos dies d’espera, la ciutat ha celebrat la seua tradicional ofrena pirotècnica amb més de 6.000 quilos de pólvora 

La Nit de l'Albà d'Elx
La Nit de l'Albà d'Elx / Manuel Lorenzo (Efe)
16 d'agost 2022 - 10:37

Amb la disparada de 6.000 quilograms de pólvora en 45 minuts, el cel d’Elx s’ha tornat a il·luminar amb les tradicionals palmeres de la Nit de l'Albà, una autèntica ofrena pirotècnica a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de l’Assumpció. Amb ella, la ciutat del Baix Vinalopó ha celebrat la seua declaració com a festa d'interés turístic nacional. 

La Nit de l'Albà d'Elx
La Nit de l'Albà d'Elx / Manuel Lorenzo (Efe)

L’espectacle pirotècnic, que s’havia d’haver celebrat la nit del dissabte 13 d’agost, va haver d’ajornar-se fins a la nit de dilluns a causa de les condicions meteorològiques desfavorables i s’ha convertit en el colofó de la festa. Després de tres anys sense celebrar una Nit de l'Albà, per les restriccions de la covid-19, i 48 hores més d’espera, l’expectació del veïnat i els visitants de la ciutat era màxima.

La paciència dels il·licitans i il·licitanes ha tingut recompensa: poc abans de la mitjanit es van disparar més de mig miler de palmeres de focs artificials, cent més que el 2019. De les quals, 280 van ser de coet, i les 240 restants de carcasses: cent de tipus oripell (caiguda semblant a una llàgrima) i 140 amb tronc. L’espectacle va culminar amb la disparada de la palmera Mare de Déu, enguany a càrrec de la pirotècnia Ferrández de Redovà d’Alacant. Una palmera blanca de 700 metres de diàmetre i 300 d’altura va eixir des del terrat de la basílica de Santa Maria. 

Una de les novetats d'enguany després de l'obligat parèntesi provocat per la pandèmia sanitària ha sigut l'augment dels punts de llançament des dels barris d'Altabix, el Pla, Sector V i Carrús amb la finalitat que l'espectacle es puga gaudir de prop en més punts de la ciutat. D'aquesta manera, hi ha hagut un total de 22 llocs de disparada, set més que l’any 2019.

La Nit de l'Albà, Elx
La Nit de l'Albà, Elx / Manuel Lorenzo (Efe)

Després de la pirotècnia, la festa es va traslladar a una zona delimitada de l’Hort del Monjo amb la tradicional carretillada.

També et pot interessar

stats