Joan Fuster protagonitza l'acte d'inauguració de la Fundació Raimon i Annalissa

Des que es van conéixer l’any 1959, hi ha hagut una gran amistat entre el cantant de Xàtiva i l'intel·lectual de Sueca

Darrere d'aquesta entrevista de Raimon a Joan Fuster hi havia una gran amistat / À Punt NTC

Coincidint amb el centenari del naixement de Joan Fuster, la Fundació Raimon i Annalissa ha començat a fer camí. El primer pas l'ha fet de la mà de Raimon, l'historiador Antoni Furió i l'escriptor Josep Palomero. Tots han conversat aquest dimarts en una entrevista sobre l'intel·lectual de Sueca.

Darrere de l’entrevista de Raimon a Fuster hi havia una gran amistat. Es van conéixer l'any 1959, en un acte pel 500 aniversari d'Ausiàs March que presentava el cantant de Xàtiva. Segons Raimon, "Fuster es va fixar en mi perquè jo tenia una fonètica que no era la de l’apitxat de València", ha declarat. Des d'aquell moment els dos, escriptor i cantant, van forjar una relació que va durar fins a la mort del suecà. Raimon ha afirmat que "sempre l’he vist com una persona no només amiga, sinó també com a mestre, sempre aprenies coses amb ell".

Fins i tot, l'escriptor va dedicar a Raimon l'única biografia que va fer al llarg de la seua carrera. Aquest fet va ajudar, i molt, el cantant. Josep Palomero, escriptor i membre de l’AVL, assevera que "Raimon es va començar a moure gràcies a l’espenta que li va fer Fuster".

Totes aquestes anècdotes s'han arreplegat aquest dimarts en el primer acte que la Fundació Raimon i Annalissa ha organitzat per a conversar sobre Fuster. El centenari del naixement de Joan Fuster coincideix també amb els 30 anys de la seua mort, i amb els 60 anys de la publicació de Nosaltres, els valencians.

També et pot interessar

stats