"De la foscor a la llum", una exposició amb pintures de Sorolla, Ribera i Benlliure

El Palau de les Comunicacions de València acull aquesta mostra totalment gratuïta que romandrà oberta fins a l'11 de juny

'Llauradora Valenciana', imatge de l'exposició / Museu de Belles Arts de València

A partir d’aquest dissabte 25 de febrer i fins a l'11 de juny, el Palau de les Comunicacions de València acull "De la foscor a la llum", una exposició gratuïta que abraça un període ampli que s'estén des del segle XV fins a mitjan segle XX i que dona inici als actes de l'Any Sorolla. La mostra, a càrrec de la Generalitat, està comissionada per Pablo González Tornel, director del Museu de Belles Arts de València.

L'octubre de 2022 el Consell va ultimar l'adquisició d'una de les col·leccions artístiques privades més rellevants d'Espanya, custodiada des de feia anys en un magatzem madrileny. Entre elles hi ha setanta-cinc obres, la majoria pintures, que s'integraran en els fons del Museu de Belles Arts de València, però que abans s'han catalogat i s'exhibeixen de manera conjunta per a ser posades a la disposició del públic.

La major part d'autors són valencians com Joan de Joanes, Joan Ribalta, Vicent López, Marià Benlliure o Joaquim Sorolla. No obstant això, el conjunt no es restringeix a València, sinó que acull autors d'altres zones de la península gràcies a figures com Alonso Berruguete, Francisco de Zurbarán o Claudio Coello, i adquireix dimensió europea amb les obres de Josep de Ribera o Margarita Caffi.

L’horari general de visites de dilluns a diumenge serà des de les 10:00 fins a les 20:00 hores, a excepció del diumenge 26 de febrer i de l’1 al 19 de març, en què l’horari de visita serà de 16:00 a 21:00 hores. 

Les visites guiades, que es podran fer a partir del dilluns 27 de febrer, podran ser de dilluns a diumenge a les 11:00 i les 12:00 hores, a les 17:30 hores de dilluns a divendres, diumenge i festius i a les 17:00 i 18:00 hores els dissabtes. Excepcionalment, de l’1 al 19 de març les visites guiades seran a les 17:00 i 18:00 hores de dilluns a diumenge.

També et pot interessar

stats