La Fira del Llibre, èxit de públic i de facturació

Segons l'organització, el llibre més venut ha sigut El abismo del olvido, del novel·lista gràfic Paco Roca

59a Fira del Llibre de València
59a Fira del Llibre de València / Europa Press

La 59a edició de la Fira del Llibre de València tanca les portes este diumenge podent presumir d'haver crescut en visites i fregant el milió d'euros en facturació, segons l'organització, que puntualitza que són encara dades provisionals.

Encara per comptabilitzar les dades de l'última jornada, el director de la fira, Manolo Gil, destaca que les vendes han pujat entorn del 5 o el 10%, mentre que el nivell d'acceptació de la gent, de participants i de lectors i lectores s'ha duplicat, segons estima la presidenta de la Fundació Fira del Llibre, María Bravo.

El bon oratge general, excepte alguna pluja aïllada, ha afavorit la massiva afluència de desenes de milers de persones no sols a les casetes, sinó també a les múltiples activitats previstes, assenyala el Gremi de Llibreters.

Els 83 expositors repartits en 120 casetes i les més de 1.500 activitats, s'han traduït en una facturació molt important, que s'acostarà al milió d'euros, que era el repte d'esta edició, assegura el director de la fira.

Quant a dades, Bravo creu que es pot parlar "d'entre un 20 i 30% més de facturació en alguns casos", però insisteix que es tracta d'"una dada aproximada".

El que sí que són dades contrastades, segons Bravo, són "el bon ambient" i "la diversitat quant a gèneres, però també quant a la llengua, que també és important", i ressalta l'èxit de l'homenatge a Estellés, que han notat quant a vendes de l'autor valencià i, en general, en llengua valenciana.

El abismo del olvido, dels llibres més venuts

Encara que és difícil avançar quins han sigut els llibres més venuts, des de la direcció de la Fira tenen bastant clar un guanyador: El abismo del olvido, del novel·lista gràfic valencià Paco Roca i el periodista Rodrigo Terrasa, que a més ha sigut guardonat enguany amb el premi a la trajectòria en castellà.

La presència de Paco Roca ha provocat algunes de les cues més llargues d'esta edició i els volums dels seus còmics no han cessat de vendre's durant estos dies, asseguren.

En valencià, el llibre més venut és l'antologia de Vicent Andrés Estellés, Una tendresa oculta (poemes escollits), encara que també es va esgotar el seu Llibre de meravelles.

Altres autors que han registrat bons números de venda han sigut Ramón Gener, Máximo Huerta, Sara Torres, César Pérez Gellida i Carme Chaparro; Anna Kadabra en infantil; la literatura especialitzada de Lucía Galán (Lucía, mi pediatra), i en literatura juvenil, Inma Rubiales, Alina Not, María Martínez i Cherry Chic.

També et pot interessar

stats