La literatura juvenil és tendència en la Fira del Llibre de València

Els lectors més joves augmenten i mostren interés per la novel·la romàntica o els llibres il·lustrats

La 59a Fira del Llibre acull 150 editorials i més de 130 autors i autores / À Punt NTC

L'edició 59 de la Fira del Llibre de València continua als Jardins de Vivers en esta nova edició amb més autors. L'afluència ha sigut especialment alta durant este primer diumenge i l'èxit de públic confirma la consolidació d'una de les trobades literàries d'este tipus més importants a l'estat espanyol.

Els primers dies han servit de termòmetre per a conéixer els gustos dels lectors i lectores i la novel·la juvenil i romàntica està entre els gèneres més demandats. Segons Manolo Gil, director de la Fira del Llibre de València, es tracta d'un boom que integra diferents tendències en un clar auge. Les històries d'amor de Megan Maxwell o la literatura escrita per als joves troben el seu lloc entre el públic lluny dels prejudicis i les idees preconcebudes que han marcat altres èpoques. "S'ha acabat ja amb el prejudici que la literatura juvenil siga la germana menor, perquè sí que és literatura", explica María Bravo, presidenta de la Fundació Fira del Llibre.

Entre els lectors i lectores, el públic jove augmenta cada vegada més i busquen novel·la juvenil o llibres il·lustrats, entre altres, els quals sovint estan escrits també per autors joves que s'han popularitzat a través de les xarxes socials. Juan Pedro Font de Mora, president del Gremi de Llibrers, assegura que les cues per a les signatures d'influenciadors i influenciadores són de les més llargues i destaca l'interés pel còmic i el manga.

Amb la presència de 150 editorials i més de 130 autors i autores, la Fira del Llibre de València aspira a assolir en esta edició el mig milió de visitants i superar la facturació d'un milió d'euros.

També et pot interessar

stats