Deu autors i autores valencians que trobaràs a la 59a Fira del Llibre de València

La 59a edició és de rècord, més autors que mai i un total de 1.300 activitats per a tots els públics

La 59 edició de la Fira del Llibre de València es celebra del 25 d'abril al 5 de maig
La 59 edició de la Fira del Llibre de València es celebra del 25 d'abril al 5 de maig / À Punt NTC

Des d'esta setmana fins al 5 de maig, els Jardins de Vivers de València són l'escenari d'una de les trobades culturals més esperades de l'any. Una cita que enguany encara és més especial, perquè la 59a edició de la Fira del Llibre de València desplega 120 casetes i més autors i autores que mai. Grans noms de la literatura valenciana i espanyola estaran presents en milers i milers de pàgines i alguns d'ells, a més, també assistiran a la fira per a trobar-se amb el seu públic. Estes són deu de les propostes de la Fira d'autores i autors valencians que presenten llibre enguany i que la visitaran durant estos dies.

Teresa Pascual (el Grau de Gandia, 1952)

La poeta Teresa Pascual rep enguany el premi de la fira a la trajectòria en valencià. Pascual es donà a conéixer l’any 1987 amb el poemari Flexo, obra guanyadora del Premi Senyoriu d’Ausiàs March de l’Ajuntament de Beniarjó. Però és l’any següent el del reconeixement públic, en guanyar el Premi Vicent Andrés Estellés, dins dels Premis Octubre, amb el llibre titulat Les hores. Des d'aleshores ha publicat nombrosos poemaris, com ara El temps en ordre (2002), Premi Crítica Serra d’Or de poesia i recentment, Tot passa baix (2022), Premi Lletra d’Or.

  • Acte oficial, Premi Trajectòria 2024: Espai Caixa Popular — 4 de maig, 19:00 h
  • Signatura: Expositor de l'organització — 4 de maig, 20:00 h

Elvira Cambrils (Pego, 1955)

La novel·lista i filòsofa Elvira Cambrils porta a la fira l'últim llibre, Argila i calç, Premi Enric Valor de Novel·la, el qual narra una dura realitat sobre una de les milers de dones djiboutianes que ha patit en carn pròpia la infibulació femenina: un tipus d’ablació en la qual s’extirpen el clítoris i els llavis majors i menors i es cus la vagina. Una història de fugida cap a Europa buscant una vida millor.

  • Signatura: Bullent — 4 de maig, 11:30 h
  • Signatura: Sala Museu 1 — 4 de maig, 18:00 h
  • Signatura: Edicions Bromera — 4 de maig, 19:30 h
  • Signatura: Expositor de l'organització — 4 de maig, 20:00 h

Martí Domínguez (Madrid, 1966)

Martí Domínguez és un escriptor i assagista valencià doctorat en Biologia per la Universitat de València que porta a terme en Del natural un ampli recorregut per la història de la pintura tenint com a principal fil conductor la percepció de la natura. Des de la representació d’un corder per Giotto fins a les dones de Gauguin pintades a la Polinèsia, passant pel Renaixement italià i flamenc i pels pintors romàntics i impressionistes, l’autor reflexiona sobre com la natura ha estat interpretada en cada cas.

  • Presentació: Espai Caixa Popular — 3 de maig, 19:00 h
  • Signatura: Expositor de l'organització — 3 de maig, 19:00 h

María Herreros (València, 1983)

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de València, María Herreros ha sigut nomenada en el catàleg Taschen del 2019 una de les cent il·lustradores més influents del món. En esta fira presenta l'última novel·la gràfica, Un barbero en la guerra, en què ret homenatge a la memòria dels nostres majors.

  • Presentació: Espai Caixa Popular — 30 d'abril, 18:30 h
  • Signatura: Expositor de l'organització — 30 d'abril, 19:30 h
  • Signatura: Futurama Cómics — 1 de maig, 18:00 h

Paco Roca (València, 1969)

Els còmics de Paco Roca han estat traduïts a una dotzena de llengües i ha rebut guardons tan significatius com el Premi Nacional del Còmic 2008, el Goya al millor guió adaptat per Arrugas el 2011, l’Excellence Award del Japó, l’Inkpot Award a la Comic-Con de San Diego el 2019 i l’Eisner 2020 a la millor obra estrangera. També Paco Roca ha rebut la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts 2021 del Ministeri de Cultura i el 2023, el Premi al Mèrit Cultural Ciutat de València. La seua darrera obra, El abismo del olvido(Astiberri, 2023), centrat en la lluita per la memòria de les persones afusellades pel franquisme al cementeri de Paterna, va vendre en poc més d’un mes els 40.000 exemplars de la primera edició.

  • Signatura: Expositor de l'organització — 28 d'abril, 17:00 h
  • Acte oficial, Premi Trajectòria 2024: Espai Caixa Popular — 28 d'abril, 18:00 h
  • Signatura: Bibliocafé Libros y Encuentros — 28 d'abril, 19:00 h
Paco Roca signa les seues novel·les gràfiques a la caseta de la llibreria Gaia este divendres 26 d'abril
Paco Roca signa les seues novel·les gràfiques a la caseta de la llibreria Gaia este divendres 26 d'abril / À Punt NTC

Elisa Ferrer (l’Alcúdia de Crespins, 1983)

L’any 2019 Elisa Ferrer va guanyar el guardó Tusquets Editors de Novel·la amb Temporada de avispas i enguany rep el premi emergent de la Fira de València. L'autora de l'Alcúdia de Crespins ha publicat recentment la novel·la El holandés, la història d'un home amb una ambició desmesurada al Benidorm de finals dels huitanta.

  • Acte oficial, Premi Emergent 2024: Espai Caixa Popular — 27 d'abril, 19:00 h
  • Signatura: Expositor de l'organització — 27 d'abril, 20:00 h
  • Signatura: Expositor d'Ambra Llibres — 1 de maig, 19:00 h
  • Signatura: Expositor de l'organització — 4 de maig, 17:00 h

Màxim Huerta (Utiel, 1971)

Guanyador del Premi Primavera 2014 amb la quarta novel·la, La noche soñada, en esta edició de la fira Huerta presenta París despertaba tarde, una història protagonitzada per una dona trencada per l'amor en el París de 1924.

  • Signatura: Expositor de l'organització — 27 d'abril, 17:00 h
  • Signatura: Expositor de l'organització — 5 de maig, 12:15 h

Santiago Posteguillo (València, 1967)

Maldita Roma, la conquista del poder de Julio César és l'últim llibre de l'escriptor valencià que ha assolit renom per novel·les que transcorren en l'antiga Roma. Roma soy yo va ser la novel·la més venuda a Espanya el 2022 i Posteguillo ja acumula un total de més 4,5 milions d'exemplars venuts de la seua obra.

  • Signatura: Llibreria Soriano — 26 d'abril, 17:00 h
  • Signatura: Bibliocafé Libros y Encuentros — 27 d'abril, 12:00 h
  • Signatura: El Corte Inglés — 27 d'abril, 18:00 h

Josep Ballester (Alzira, 1961)

En els cent anys del naixement de Vicent Andrés Estellés, Josep Ballester introdueix i edita el poemari Oli calent del gresol de la vida: «Ciutat a cau d'orella», «Donzell amarg» i «La nit», del poeta de Burjassot. Un recull d'escrits que Estellés va publicar en la dècada dels cinquanta i que inclouen els poemes que fonamenten i prefiguren tota la seua obra posterior.

  • Homenatge a Vicent Andrés Estellés: Espai Caixa Popular — 26 d'abril, 19:00 h
  • Signatura: Expositor de l'organització — 26 d'abril, 20:00 h

Gemma Asins (Almussafes, 1973)

Llicenciada en Física per la Universitat de València, Asins combina l'escriptura amb l'ensenyament en un institut públic. L'endemà de totes les nits és la seua primera obra, una història colpidora d'esperança i de reconstrucció d'una dona que decideix trencar el silenci i enfrontar-se al més dolorós que li ha passat a la vida.

  • Signatura: Espai Vicent Andrés Estellés — 25 d'abril, 19:30 h

També et pot interessar

stats