La Fira del Llibre de València obri l'edició amb més autors i autores que mai

Un total de 1.300 activitats per a tots els públics i 82 expositors, que ocuparan prop de 120 casetes, són algunes de les xifres d'esta cita anual

La fira del llibre de València, en una imatge d'arxiu
La fira del llibre de València, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Fira del Llibre de València obri hui dijous la 59a edició per a un any de “rècords”. És als Jardins dels Vivers de València, com cada edició. Enguany hi haurà més autors que mai i un total de 1.300 activitats per a tots els públics. La festa del llibre valenciana arranca amb 82 expositors, que ocuparan prop de 120 casetes.

Grans noms de la literatura estatal i valenciana, com Fernando Aramburu, Elvira Cambrils, César Pérez Gellida, Teresa Pascual, Jesús Carrasco, Andrés Neuman, Sebastià Alzamora, Alice Kellen, Carla Antonelli, Valeria Correa, Mariola Cubells, Pol Guasch, Sara Torres, Emma Zafón, María Herreros i Martí Domínguez, entre altres, es donaran cita en la fira on llibreries, editorials i organismes i institucions exposaran les últimes novetats literàries per a tots els gustos literaris i per a totes les edats.

El públic podrà gaudir de presentacions de llibres, firmes d'autors i autores, conferències, taules redones, tallers infantils i juvenils, espectacles musicals, concursos i altres activitats culturals. De la mateixa manera, estaran presents els aniversaris i commemoracions més destacades del món de la literatura, com per exemple el centenari del poeta valencià Vicent Andrés Estellés, els 60 anys de Mafalda, el 65é aniversari d'Astèrix i el 25é del Grúfal.

Una de les activitats més concorregudes de la fira són els clubs de lectura. Enguany un dels protagonistes serà César Pérez Gellida, que es trobarà amb els seus lectors el primer dia per a parlar de Bajo tierra seca, Premi Nadal 2024. En valencià, el club de lectura amb Elvira Cambrils, que compartirà amb el públic lector els secrets de la seua última novel·la Argila i calç, Premi Enric Valor de Novel·la 2023.

Així mateix, la cita cultural distingirà amb els seus premis Paco Roca (28 d'abril), Teresa Pascual (4 de maig) i Elisa Ferrer (27 d'abril), amb la finalitat de reconéixer l'aportació literària, la trajectòria en valencià i el talent emergent, respectivament.

També et pot interessar

stats