El Festival Internacional de Migmetratges de València La Cabina inaugura la 14a edició

El festival, que s’ha aliat amb València Capital del Disseny, projectarà migmetratges en dos centres penitenciaris i acollirà un congrés dedicat a Berlanga

Fotograma d'Histoire d'entrejambes, migmetratge que inaugura el festival
Fotograma d''Histoire d'entrejambes', migmetratge que inaugura el festival / La Cabina

Aquest dimarts, 9 de novembre, tindrà lloc al Teatre Talia de València la gala inaugural de la 14a edició del Festival Internacional de Migmetratges de València La Cabina. Durant la cerimònia, que conduirà la humorista i presentadora María Juan, s’estrenarà el migmetratge Histoires d'entrejambes (Crotch Stories), de Myleine Guiard-Schmid, un film que utilitza l’animació per a parlar de la violència obstètrica.

En el festival competiran un total de 24 migmetratges de 13 nacionalitats dividits en tres seccions: la Secció Oficial, pel·lícules de ficció que es projectaran a La Filmoteca; i la Secció Amalgama, pel·lícules de no ficció i altres llenguatges, que s’exhibiran al Centre Cultural La Nau. Entre les dues seccions hi haurà 15 estrenes internacionals. 

A més, també a la Filmoteca es podrà veure la Secció Inèdits: migmetratges d'altres èpoques que no han tingut una distribució comercial i que el festival rescata per a mostrar-los al públic en pantalla gran, però que no entren a concurs.

Homenatge a Berlanga

Entre les novetats anunciades per a l’edició de 2021, destaca l'aliança amb València Capital Mundial del Disseny 2022, que atorgarà el premi a la persona que reba el guardó al millor cartell, i la projecció de migmetratges de la Secció Oficial en dos centres penitenciaris com a aposta per la tasca social de la cita cultural.

A més, el festival homenatjarà Luis García Berlanga amb motiu de l’Any Berlanga, que celebra els 100 anys del naixement del cineasta. Així acollirà el congrés Mediterrani, Festa i Carnestoltes, organitzat per la Càtedra Berlanga de CEU UCH, i la projecció de Se vende un tranvía, seguida de la taula redona “Diàlegs sobre Berlanga i cinema”, amb Josefina Molina, Cecilia Bartolomé, Rosana Pastor i Áurea Ortiz. 

Nuria Riaza crea el trofeu de La Cabina 2021

L’artista d’Albacete Nuria Riaza ha creat el trofeu que enguany s'emportaran els films que aconseguisquen el premi al millor migmetratge de Secció Oficial i millor migmetratge Amalgama. 

L'obra de l'artista se centra en el paper real que ha tingut la figura de la dona en contextos en què la història (i la memòria) l'han silenciada. En com s'ha devaluat qualsevol manifestació creativa feta pel gènere femení, que s’ha titlat d'entreteniment i no d'art, i ha passat a formar part del folklore.

També et pot interessar

stats