El festival Etnomúsic incorpora concerts a Gandia, Requena i Xàtiva

Gaizca Project, els gemans Penalba o Sara Correia, entre els artistes que actuaran en l'edició d'enguany

Presentació de l'Etnomusic
Presentació de l'Etnomúsic / Raquel Abulaila

Etnomusic, el festival de la música folk valenciana, s'ha convertit en punt de referència després de l'èxit de les últimes edicions, en què ha aconseguit reunir més de 1.000 espectadors. Aquesta proposta del Museu Valencià d'Etnologia, que enguany complirà 18 anys d'història, presenta una edició especial amb tres novetats: donar més protagonisme als pobles, organitzar esdeveniments temàtics i aconseguir dirigir-se a un públic més jove.

Un festival de comarques

Gràcies a l'èxit que aquests concerts tenen a la ciutat de València, des de l'àrea de Cultura de la Diputació volen que les propostes musicals arriben a la majoria de les comarques, i per tant, enguany es faran concerts als municipis de Gandia, Requena i Xàtiva.

Etnomúsic s'ha proposat també el repte d'assignar cada any un tema que emmarque el programa de concerts. El 2021 el tema triat és tribus ibèriques, una idea impulsada pel músic Eliseo Parra arran del disc Tribus Hispanas (2008).

De fet, la present edició del festival aposta per un programa exclusivament ibèric en el qual es mostren propostes que representen tots els bagatges musicals tradicionals d'Espanya i Portugal: Eduard Navarro-Ensemble Duna i els germans Penalba de València; Eliseo Parra de Castella; Sara Correia de Portugal; Gaizca Project, grup que lliga la tradició gallega, basca i catalana.

Atraure la joventut

El festival vol dirigir-se a un públic més jove en un horari diferent (el dissabte a les 22:00 h) amb grups que, partint del folk i la música tradicional, aborden altres músiques (rock, jazz, punk), incorporant instruments electrificats o tecnologies inusuals en la música folk tradicional com ara sintetitzadors, ordinadors, música programada, etc. En aquesta secció d'Etnomusic actuaran Rosario La Tremendita (flamenc-fusió) i Antropoloops basats en cants i oralitat tradicional del mediterrani.

Els concerts es realitzaran atenent a les recomanacions sanitàries que les autoritats vagen publicant amb relació al control de crisi de la Covid-19, que poden alterar els horaris, els aforaments, l'ús de les mascaretes, etc. Les entrades poden recollir-se a partir del dimarts anterior a cada concert (màxim dos entrades per persona) en el vestíbul de l'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia, o a través de la pàgina web (http://www.letno.es/ca/content/etnomusic-2021). L'accés és lliure fins a completar aforament.

També et pot interessar

stats