El festival de cine de l’Alfàs del Pi retrà homenatge enguany a Carlos Saura

Es projectara l’últim treball del cineasta, el curtmetratge Goya: 3 de mayo

El cineasta Carlos Saura guanya el Goya d'Honor 2023
El cineasta Carlos Saura en una foto d'arxiu / Acadèmia de Cine

El 35é Festival de Cine de l’Alfàs del Pi (Marina Baixa) retrà homenatge a Carlos Saura amb la projecció del curtmetratge Goya: 3 de mayo, l’últim treball del cineasta. Amb aquest film, el director va “repintar” el quadre de Francisco de Goya El 3 de maig a Madrid, també conegut com Els afusellaments.

La projecció tindrà lloc el 4 de juliol a les 18:00 hores, al CineRoma de l’Alfàs del Pi, en el marc de la celebració del festival de cinema, que se celebrarà de l’1 al 9 de juliol. El curt reinterpreta en el llenguatge cinematogràfic el cèlebre quadre de Goya durant 14 minuts. Un viatge en el temps a aquell dia de 1808 quan en un dels vessants de la muntanya del Príncipe Pío i amb la ciutat de Madrid en flames al fons, les tropes franceses van afusellar diversos dels patriotes detinguts, després del seu alçament el dia anterior i que va desencadenar l'esclat de la Guerra del Francés.

Saura, també fotògraf i escriptor, va morir el 10 de febrer d'enguany, amb 91 anys, i és "una de les figures més importants" del cinema espanyol, a més d'"algú imprescindible, una figura referencial per als creadors i els amants del seté art", ha emfatitzat el consistori.

També et pot interessar

stats