L'Alfàs del Pi celebra el primer festival de cinema presencial d'Espanya post-Covid-19

La 32a edició tindrà lloc del 18 al 25 de juliol en diversos escenaris, reduint aforaments i nombre de projeccions.

La programació de la 32a edició del Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi
La programació de la 32a edició del Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi / Diputació d'Alacant

Projeccions de curts i llargmetratges, exposicions artístiques, música en directe i altres activitats complementàries conformen el planter de la programació de la 32a edició del Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi, que ha presentat aquest dimecres el director del festival, Luis Larrodera, acompanyat pel president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, l'alcalde de la localitat, Vicente Arques, i la diputada de Cultura, Julia Parra.

La iniciativa se celebrarà del 18 al 25 de juliol en diversos escenaris de la localitat. Amb l'objectiu de controlar el risc de propagació i contagi de la pandèmia s'han extremat les mesures de seguretat, reduint aforaments i nombre de projeccions. Les projeccions ara només es faran a la platja i la Casa de la Cultura, que ha reduït l'aforament de 420 persones a 285. A més, es passa de 65-75 projeccions de qualsevol any, a les 12 d'enguany.

L'acte inaugural se celebrarà aquest dissabte a les 22:00 hores a l'auditori de la Casa de Cultura. Allí s'entregarà el Faro de Plata a l'actor Pepe Viyuela i a l'actriu Anna Castillo, així com a les ONG Save the Children, Metges sense Fronteres, Amnistia Internacional, Ajuda en Acció, Estreles de Colors i Aborigen View per la seua labor humanitària.

El festival ha fet enguany una aposta decidida pel cinema espanyol, amb pel·lícules de diferents gèneres i de clara temàtica familiar. Sessions diàries de cinema a la Casa de Cultura i al costat de la mar, així com concurs de curts, entre els quals una secció de curts valencians i una altra dirigits per dones, se succeiran durant una setmana fins a la gala de cloenda, el dissabte 25, presentada per Berta Collado. En aquest acte s'entregaran els premis i commemoracions als curts guanyadors, així com a la millor direcció, actor, actriu, guió i fotografia.

Mazón ha ressaltat el compromís de la institució provincial amb “una de les cites ineludibles de l'estiu a la Costa Blanca” al mateix temps que ha apuntat que, encara que enguany hi ha canvis provocats per la pandèmia, el festival “continua mantenint la mateixa essència i energia de sempre, amb una atractiva programació que congregarà els aficionats a la pantalla gran i als turistes”.

També et pot interessar

stats