Les famílies valencianes incrementen la seua despesa en cultura en 135 milions d'euros en 2017

El Consell valora positivament l'efecte del pla Fes Cultura 2016-2020, amb 61 dels 70 objectius complits.

Les visites a museus com l'IVAM han augmentat
Les visites a museus com l'IVAM han augmentat / Europa Press

Les llars valencianes gasten més en cultura. Concretament, 135 milions d'euros més en el 2017 passat. Aquesta xifra suposa més de la meitat de l'objectiu proposat pel pla estratègic Fes Cultura, que pretén arribar als 200 milions més, en finalitzar la primera fase de la seua aplicació, l'any 2020.

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha presentat aquest dimarts a l'IVAM l'informe executiu dels dos primers anys del pla, que té com a objectiu, segons el responsable: "revisar, millorar i democratitzar les polítiques culturals de la Comunitat Valenciana", a més d'impulsar un canvi en el model productiu i fer de la cultura un motor transformador de la societat. 

Marzà ha repassat les xifres clau del pla i el seu grau de consecució respecte l'objectiu marcat pel pla. Al final del 2017 hi havia 180.000 usuaris més a la xarxa de biblioteques públiques, quan l'objectiu marcat per a 2020 és de 300.000; 5,4 milions visitants als museus, mentre que la intenció és que en 2020 s'haja passat dels 6; i 1,8 milions més d'espectadors al teatre, amb la intenció d'arribar als 2 per a l'any de finalització de Fes Cultura. 

Els valencians i les valencianes també lligen més: a final de 2017 la taxa de lectura estava ja un punt per damunt de la mitjana espanyola, quan l'objectiu era igualar-la per a 2020. 

En total, de les 70 propostes incloses en ell pla Fes Cultura, 61 s'han posat en marxa, i moltes estan ja acabades i amb els objectius complits.

Un observatori de la cultura

Durant l'acte a l'IVAM, la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha presentat l'obertura de l'Observatori Valencià de Cultura, un web on les valencianes i els valencians podran accedir a estudis i informes sobre la situació del sector a la Comunitat Valenciana. Segons Amoraga, "es tracta d'una plataforma de coneixement, informació i reflexió i debat sobre la cultura i el patrimoni valencians". Aquesta es dirigeix a tota la ciutadania, però especialmlent als agents de cultura, tècnics, empreses i responsables públics. 

També et pot interessar

stats