Els Falomir de Llíria: "La música està en l'ADN dels valencians"

Amb motiu del Dia de la Música, parlem amb quatre generacions de músics d'una mateixa família

Els Falomir, quatre generacions de músics de Llíria / À Punt NTC

Aquest dissabte és el Dia de la Música, un art que està fortament arrelat en la cultura dels pobles valencians. La família Falomir de Llíria n'és un bon exemple.

"El meu iaio va ser músic de la Banda Primitiva, després ho va ser mon pare, més tard jo i ara la meua filla", afirma Francisco Javier Falomir, el pare de la família, convençut que "la música està en l'ADN dels valencians".

Quatre generacions de músics dedicades a la Primitiva, a la Puríssima i a la música. Una família que viu de la música i viu les tradicions.

La filla de Francisco Javier, Concha, confessa que "sense música no seria la mateixa persona". Clarinetista major i reina de les Muses d'enguany, explica que la música l'ha acompanyada des que va nàixer, "els meus pares es conegueren en la banda i tots els meus amics són músics".

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana està integrada per 550 societats amb 43.000 músics i des del 2018 les societats musicals són bé d'interés cultural. Entre bandes, orquestres, cors i grups de cambra, etcètera, hi ha quasi 1.700 agrupacions musicals, és a dir, una mitjana de tres per cada municipi de la Comunitat Valenciana. Els instruments de vent són la nostra especialitat i, entre aquests, el favorit és el clarinet.

Per això, en casa dels Falomir, com en moltes altres llars valencianes, sempre hi haurà algú que continue interpretant la partitura.

També et pot interessar

stats