Les Falles traspassen fronteres: a Europa i Amèrica també es viuen amb emoció

Són molts els valencians i valencianes que viuen a l'estranger i que segueixen per la televisió les mascletaes, l'Ofrena i la Cremà

Alejandro Rodríguez i família veuen les mascletaes a través d'À Punt NTC / À Punt NTC

A Dinamarca, als Estats Units i a Bèlgica també es viuen les Falles. Són molts els valencians i les valencianes que resideixen a l'estranger i que segueixen el programa de les festes de València sense perdre's cap dels actes, siguen mascletaes, l'Ofrena o la Cremà.

A Dinamarca viu Carolina Iliana, que recorda quan estava en la falla i tocava en la banda de la Mitja Capa de Benifaió (Ribera Alta). "Cada dia a les 13:50 hores estic connectada a À Punt, preparada per a veure el 'Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà'", explica a través de videoconferència.

Alejandro Rodríguez és del barri de Campanar de València, però viu als Estats Units. Juntament amb la família també li agrada seguir les mascletaes de la plaça de l'Ajuntament a través d'À Punt. Diu que el que més enyora de les Falles és anar a la platja a menjar una paella, pegar una volta pels monuments, veure la gran quantitat de gent que els visita i menjar-se uns bunyols. "Això t'ho remou tot per dins, perquè et recorda tot el que no pots fer ara", expressa.

Daniel Bartual, dissenyador gràfic del barri de Benicalap de València, viu a Brussel·les des de fa huit anys. "L'ambient i la colla d'amics" és el que més troba a faltar. A pesar de la distància, aquests tres valencians intenten viure les Falles de la manera més pròxima possible.

També et pot interessar

stats