Facua denúncia el FIB per incórrer en clàusules abusives per a traure més diners als assistents

Es cobra un extra per a reaccedir al recinte, no reembossa les entrades si l'esdeveniment es cancel·la una vegada iniciat i prohibeix l'entrada amb aliments de l'exterior

Assistent al FIB amb la polsera verda de reaccés que es ven com un extra
Assistent al FIB amb la polsera verda de reaccés que es ven com un extra / FIB

Facua-Consumidors en Acció ha denunciat l'empresa organitzadora del Festival Internacional de Benicàssim (FIB) per incórrer en un cúmul de clàusules abusives en les condicions de contractació de les entrades i abonaments per a l'edició de 2023, que té previst celebrar-se del 13 al 16 de juliol. La denúncia s'ha presentat davant el Servei d'Espectacles i Establiments Públics de la Comunitat Valenciana.

L'associació ha pogut comprovar que el festival cobra un extra de 10 euros (més despeses de gestió) als assistents que compren els diferents abonaments si volen poder entrar i eixir del recinte durant el festival.

El FIB indica que resulta "imprescindible" el reaccés associat a la polsera si l'usuari vol "tornar a entrar aquest mateix dia". Aquest extra de reaccés té, a més, "uns contingents limitats a cada preu", per la qual cosa ni tan sols tots els usuaris tindran dret a poder entrar i eixir del recinte, encara que estigueren disposats a pagar per això.

Facua adverteix que FIB podria estar incorrent en una clàusula abusiva en limitar el reaccés només a aquells usuaris que decidisquen pagar un cost extra, discriminant no sols els assistents que no hagen abonat aquest preu, sinó als que per adquirir l'abonament més endavant no puguen fer-ho perquè ja estiga cobert el contingent.

L'associació assenyala, a més, que l'organitzadora no pot acollir-se a motius de seguretat o control del recinte, perquè en aquest cas la limitació de reaccedir s'estendria de manera general a tots els assistents, i no sols a aquells que no hagen pagat pel privilegi d'eixir i entrar.

Cancel·lació de l'esdeveniment

Aquesta no és l'única clàusula abusiva en la qual podria estar incorrent l'esdeveniment. En les seues condicions generals, l'organitzadora del FIB assenyala que, davant una cancel·lació del festival, "en cap cas es retornarà l'import de les entrades si la cancel·lació s'ha produït una vegada començat el festival".

L'associació recorda que l'article 62 del Reial decret 2816/1982, de 27 d'agost, assenyala que en cas que l'organitzadora estiga "obligada a variar l'ordre, data, contingut o composició d'un espectacle", quedarà igualment "obligada a retornar l'import de les localitats adquirides al públic que ho reclame".

D'igual forma, l'article 63 de la citada normativa recull que els abonats d'un esdeveniment tindran dret "a la devolució dels diners que hagueren pagat pels espectacles que no arribaren a celebrar-se", entre altres.

Prohibició d'accés amb aliments

En les condicions generals, la promotora també prohibeix l'accés amb aliments i begudes de l'exterior. Facua adverteix que, a més de ser una clàusula abusiva en virtut de l'article 82 del Reial decret 1/2007, també va en contra de diferents resolucions de l'administració.

Per tot això, Facua insta el Servei d'Espectacles i Establiments Públics de la Comunitat Valenciana a investigar els fets i a iniciar el corresponent expedient sancionador.

20 euros per a personalitzar l'abonament si passen 20 dies

D'altra banda, À Punt ha pogut comprovar que el FIB des d'enguany informa els usuaris que els abonaments són nominatius i que cal personalitzar-los accedint a través de l'email rebut després de la compra, indicant les dades de cada assistent.

Però aquest servei també té un cost si algú es despita, ja que només es disposa d'un termini de 20 dies des de la compra per a fer-ho. Passat aquest temps té un cost de 20 euros, com ha passat a alguns usuaris, perquè aquest correu sol arribar a la safata de no desitjats.

També et pot interessar

stats