Els estudis de disseny valencians obriran les portes a la ciutadania al setembre

La València Disseny Week programarà nombroses activitats per a acostar el disseny a la societat

Una activitat anterior de la Valencia Disseny Week
Una activitat anterior de la València Disseny Week / Europa Press

Rutes pels estudis de disseny d’arreu del territori, i no només per València, o grans esdeveniments al carrer per a acostar el disseny a la ciutadania. Són algunes de les activitats que contemplarà la tretzena edició de la València Disseny Week, que serà del 19 al 23 de setembre pròxims, coincidint amb la fira Hàbitat, Miradors de l'Horta, Openhouse i la Setmana de la Mobilitat de l'Ajuntament.

Aquesta setmana, a més, tindrà un caràcter especial, coincidint amb el fet que València és capital mundial del Disseny i mantindrà el format mixt, amb activitats presencials i virtuals. Inclourà des d'exposicions a xarrades, jornades, tallers, inauguracions i presentacions, amb diferents continguts i enfocaments, que es desenvoluparan en diferents espais, tant en locals com en llocs oberts.

L'objectiu d’aquesta trobada anual és, segons les mateixes fonts, visibilitzar el talent del disseny valencià, tant a escala nacional com internacional, així com enaltir el seu abast i potencial com a impulsor de la innovació, la sostenibilitat i l'evolució social, cultural i econòmica.

Entre aquestes activitats organitzades per la l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, i després de la bona acollida del 2021, es potenciaran les Design Walks, rutes pels estudis de disseny del territori. L'objectiu d’aquesta ruta serà donar visibilitat als processos de treball i organitzatius.

En aquest recorregut podran participar tant estudis associats a l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana com externs i s'organitzaran per municipis o zones urbanes, per la qual cosa es requerirà un nombre mínim de participants perquè siguen viables, com han avançat des de l’entitat.

A més, com en anys anteriors, el programa inclourà esdeveniments Destacats VDW, que es diferencien de la resta pel seu impacte. Les idees o projectes, que es poden plantejar fins al 25 de juliol, seran avaluats per una comissió de professionals que decidirà quins s'integren en el programa final. 

També et pot interessar

stats