La Comunitat Valenciana està a l'avantguarda del disseny industrial

Amb motiu del dia mundial d’aquesta disciplina, coneixem dos estudis de disseny industrial valencians múltiplement premiats 

Dia mundial del disseny / À Punt NTC

El disseny industrial és una disciplina creativa que s'encarrega de donar vida a tots els productes amb els quals ens relacionem cada dia. Hi ha molts estudis valencians que treballen i acumulen premis internacionals i, amb motiu del seu dia mundial, que se celebra cada 20 de juny, en els informatius d'À Punt n'hem visitat un parell. 

OdosDesign va nàixer fa vint anys del tàndem creatiu entre Ana Segovia i Luis Calabuig, que es van conéixer en la universitat. Ara, al seu estudi ja són una quinzena de dissenyadors i dissenyadores que duen a terme una faena silenciosa, però eficaç, perquè un bon disseny fa que allò amb el que ens relacionem complisca la seua funció. Com explica Segovia, to el que utilitzem al llarg del dia està dissenyat d’una forma per a, en teoria, “fer-nos la vida més fàcil i més bonica”. I no necessàriament es tracta de productes elitistes, coses com un llit, un raspall de dents o qualsevol aparell electrònic es desenvolupen mitjançant el disseny industrial, aclareix la consellera delegada d’OdosDesign. 

Un altre estudi de disseny industrial que acumula premis internacionals és Yonoh Estudio, cofundat fa quinze anys per Clara i Àlex, que han fet de la seua passió –el disseny de producte, especialment de mobles– el seu treball. Després d’anys de trajectòria, actualment treballen en tots els continents, ens conten.

A València aquest Dia Mundial del Disseny Industrial acabarà amb celebració, ja que l’Àgora València, instal·lada en la plaça de l’Ajuntament i que és la seu efímera de la capital mundial del disseny, inaugurarà il·luminació nocturna.

També et pot interessar

stats