Els escriptors premien el poeta Marc Granell

El poeta valencià incorpora el guardó Jaume Fuster, que atorga l’Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, al seu extens currículum

Marc Granell en una imatge d'arxiu
Marc Granell, en una imatge d'arxiu / Maque Falgás

El poeta Marc Granell acumula un nou premi a la seua brillant i prolífica trajectòria, el premi Jaume Fuster, que atorga l’Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC). Aquesta entitat ha concedit el seu 21é guardó al poeta valencià per "la qualitat de l'obra, la importància de la trajectòria i el seu compromís".

Granell rebrà el premi el pròxim 4 de juny a València, en un acte que acollirà el Centre de Cultura Contemporània. La presidenta de l'associació, Bel Olid, ha comunicat personalment la notícia a Granell, que va assegurar estar emocionat en tractar-se d’un guardó atorgat "pels companys d'ofici", segons assenyalen des de l’entitat.

Granell, que va participar "activament en l'esclat cultural i literari dels anys 70 a València", és autor de poemaris com 'Llarg camí llarg' (1977), que va ser premi Vicent Andrés Estellés; 'Materials per a una mort meditada' (1980), pel qual li van atorgar un Premi Ausiàs March, i 'Exercici per a una veu' (1981). A més, va rebre el Premi de les Lletres Valencianes el 2020.

Les obres del poeta valencià s'han traduït a diverses llengües i ell mateix ha fet versions d'escriptors europeus. A més, Granell té una extensa producció de poesia infantil i s'ha dedicat a la crítica literària.

També et pot interessar

stats