Marc Granell critica el comportament "caïnita i suicida de tants polítics"

El poeta ha rebut el Premi de les Lletres Valencianes.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, saluda al poeta Marc Granell, durant l'acte de lliurament de les distincions de la Generalitat
El president de la Generalitat, Ximo Puig, saluda al poeta Marc Granell, durant l'acte de lliurament de les distincions de la Generalitat / Generalitat

L'escriptor Marc Granell, Premi de les Lletres Valencianes, ha criticat el comportament "caïnita i suïcida de tants polítics" en un temps en què "la mort ens visita i s'emporta cossos i veus estimades". El poeta i traductor ha sigut, junt amb el poble valencià i els col·lectius que han destacat de manera especial durant la crisi sanitària, un dels guardonats durant l'acte institucional de commemoració del Nou d'Octubre al Palau de la Generalitat.

Marc Granell ha fet un discurs en nom de tots els premiats, i ha subratllat que aquests dies, en els quals "la por ens ompli d'incertesa", la ciutadania es pregunta: "En quines mans estem"? A més, ha fet menció a altres situacions històriques en què el poble valencià ha defés la seua cultura i ha hagut de "plantar cara" per a salvaguardar la seua existència.

Les distincions de la Generalitat, marcades per la crisi sanitària, han reconegut la tasca dels membres del sector sanitari i dels serveis socials, així com d'altres que han tingut un paper clau en els últims mesos: l'agroalimentari, els transports, la neteja, la seguretat i les emergències, l'educació, l'administració pública, la ciència, la cultura, els mitjans de comunicació i les entitats solidàries. Durant el discurs, Granell ha afirmat que, per a ell, és un honor haver sigut premiat junt amb els qui són "necessaris i essencials per a la defensa de la vida de tots". El poeta també ha dedicat unes paraules a les "veus amigues" que li han permés dedicar-se a la creació literària" i als "amics lliures i combatius".

Enguany la Distinció Joan Lluís Vives de la Generalitat ha sigut per a Frans Timmermans, vicepresident de la Comissió Europea des de l'any 2014.

També et pot interessar

stats