Marc Granell, l'autor més venut de la Plaça del Llibre de València 2020

Vora 10.000 persones han visitat el recinte durant els cinc dies d'encontre amb la literatura valenciana.

La 8a Plaça del Llibre ha tingut lloc a la plaça de l’Ajuntament de València
La 8a Plaça del Llibre ha tingut lloc a la plaça de l’Ajuntament de València / Fundació FULL

Vora 10.000 persones han visitat el recinte de la 8a Plaça del Llibre, a la plaça de l’Ajuntament de València, per a participar en alguna de les 70 activitats programades i emportar-se a casa algun exemplar dels 3.000 títols oferits. I entre aquestes compres destaca com a llibre més venut el poemari Cel de fang, del Premi de les Lletres de la Generalitat, Marc Granell, (Bromera). Qui, a més de presentar la darrera obra, va passar més d’una hora signant llibres als assistents.

Continua el rànquing dels títols més venuts en aquest parador literari els volums La València contada, un passeig col·lectiu pel ‘Cap i Casal’ a càrrec de Vicent Baydal, Frederic Aparisi i Ferran Esquilache (Llibres de la Drassana), i Palestina. Una història essencial, de Jorge Ramos (Sembra Llibres), que repassa les vivències d’aquest territori durant els últims dos segles. Arribats a aquest punt, comença el regnat de la literatura infantil, amb obres com Cinc en un llit, d’Anna Roig (Edicions del Bullent); Contes per a tu, un homenatge col·lectiu a Llorenç Giménez, publicat per Perifèric, i el clàssic El savi rei boig, d’Empar de Lanuza, un volum emblemàtic per a diverses generacions de valencians que poden tornar a la infantesa amb la reedició d’Andana Editorial.

Des de l’organització de la Plaça destaquen el civisme dels visitants, que en tot moment han seguit les normes de seguretat i, amb un aforament controlat de 240 persones, han demostrat el seu compromís amb el món del llibre en valencià tant en l’adquisició d’exemplars com en la participació en les més de 70 activitats programades, com presentacions de novetats editorials, taules redones, contacontes, converses amb autors...

Durant cinc dies, la Plaça ha sigut l’escenari de taules redones, converses, presentacions de nous títols o fins i tot un concurs de microrelats. També enguany la Plaça ha inaugurat una plataforma 2.0 impulsada amb presentacions virtuals i una ambiciosa llibreria digital que inclou 14.000 títols a la venda que poden ser adquirits de manera àgil i ràpida. A més, els lectors que utilitzen aquest servei podran assignar el benefici de la compra a la llibreria que vulguen de les adherides a la iniciativa, respectant així la cadena del llibre.

També et pot interessar

stats