'Esa pareja feliz', de Berlanga, posa data al Dia del Cinema Espanyol

El govern espanyol l'ha declarat el 6 d’octubre amb motiu del dia que es va acabar el rodatge de la pel·lícula del cineasta valencià.

Imatge d'arxiu de la presentació de l'Any Berlanga
Imatge d'arxiu de la presentació del programa d'activitats de l'Any Berlanga / EFE

El Consell de Ministres ha acordat aquest dimarts, a proposta del Ministeri de Cultura i Esport, declarar el 6 d’octubre Dia del Cinema Espanyol. Amb aquesta commemoració es vol reconéixer el “pes, la importància i el motor” que representa la indústria cinematogràfica espanyola.

Aquest reconeixement, segons ha explicat la portaveu del govern central i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, posa en valor el mateix que quan se celebra, per exemple, “la gala dels Premis Goya”, en la qual “s’evidencia la importància i la qualitat del conjunt de persones que participen en el cinema espanyol”.

La portaveu del govern espanyol també ha expressat que és una forma de reflectir “el valor patrimonial del nostre cinema en aquest any Berlanga”. De fet, la declaració del 6 d’octubre com el Dia del Cinema Espanyol ret homenatge a aquest director valencià, ja que aquesta data l’han escollida perquè va ser quan Luis García Berlanga (i també Juan Antonio Bardem) van acabar el rodatge de la pel·lícula Esa pareja feliz, filmada en 1951. 

“Va reunir diversos integrants d’una de les generacions de cineastes més brillants del nostre país. Van ser capaços de crear una identitat nacional a partir del nostre cinema”, ha subratllat Montero.

Cal recordar que aquest any 2021 és l’Any Berlanga, i es vol commemorar el centenari del seu naixement amb diverses accions i celebracions. De fet, fa només uns dies es va inaugurar al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) de València una exposició homenatge a Berlanga, que es pot visitar des de dissabte passat.

 

També et pot interessar

stats