Ángela Molina, Goya d'Honor de 2021

L'actriu madrilenya ha sigut nominada en cinc ocasions.

L'actriu madrilenya, Ángela Molina
L'actriu madrilenya, Ángela Molina / Twitter: @PremiosGoya

L'actriu madrilenya, Ángela Molina, ha sigut guardonada amb el Goya d'Honor de 2021. L'Acadèmia de Cinema l'ha reconeguda per “la trajectòria excepcional d'aquesta companya tan volguda per tots per la seua autenticitat, el seu talent indiscutible i la seua especial sensibilitat”.

Molina fa quaranta-cinc anys que està en el món del cinema, en els quals ha fet pel·lícules i sèries molt reconegudes a escala tant nacional com internacional. Durant aquesta etapa l'actriu ha estat nominada en cinc ocasions als premis Goya. Els anys 1986, 1988 i 1989 va estar nominada en la categoria de millor actriu protagonista per La mitad del cielo, Luces y sombras i Las cosas del querer; i en els anys 1997 i 2012 va estar nominada per com a millor actriu de repartiment per Carne trémula i Blancanieves.

No obstant això, Ángela Molina sí que ha aconseguit altres reconeixements durant la seua carrera. Entre els quals destaquen el Premi Nacional de Cinema, la Medalla d'Or de l'Acadèmia, la Concha de Plata, la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts, el Gran Premi de la Crítica de Nova York, diversos Fotogrames de Plata i l'Espiga de Plata de la Seminci, entre d'altres.

A l'actriu, filla del també actor i cantant Antonio Molina, la va descobrir Luis Buñuel, però ha treballat a les ordes d'altres il·lustres directors com Jaime Chávarri, Bigas Luna, Ridley Scott, Julio Medem o Pedro Almodóvar.

Molina rebrà el guardó el pròxim 6 de març en la 35a gal·la dels Goya. Aquesta se celebrarà al Teatre del Soho Caixabank de Màlaga, la presentarà l'actor Antonio Banderas i la presentadora María Casado i estarà adaptada a la nova situació de pandèmia amb connexions i intervencions des d'altres ciutats de la geografia espanyola.

També et pot interessar

stats