València inaugura l’any Berlanga amb una exposició del seu cineasta més universal

El MuVIM ha inaugurat aquest dijous la mostra ‘‘Visca Berlanga! Una història de cinema’’.

València inaugura l’any Berlanga amb una exposició del seu cineasta més universal
València inaugura l’any Berlanga amb una exposició del seu cineasta més universal

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) de València ha inaugurat aquest dijous una exposició homenatge al cineasta valencià Luis García Berlanga per a commemorar el centenari del naixement, amb el títol Visca Berlanga! Una història de cinema.

A l'acte han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, i els ministres de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, i Transports, José Luis Ábalos, així com l'alcalde de València, Joan Ribó, i el president de la Diputació, Toni Gaspar.

El Museu se suma així a l'Any Berlanga amb aquesta mostra, que ret homenatge al "gran renovador del cinema espanyol de la postguerra", segons els organitzadors.

Un tractor, un motocarro, càmeres, fotografies i objectes que mostren la relació entre Berlanga i el món de les Falles són altres dels molts elements contextualitzadors que conformen la mostra.

L’exposició també exhibeix l'ús que la indústria cinematogràfica va fer del disseny gràfic i la tipografia, amb una selecció de desenes de cartells i publicacions que permeten traçar una història dels materials de difusió al servei de la distribució cinematogràfica entre els anys 50 i la dècada dels 90 del segle XX.

Programació per commemorar l'Any Berlanga

Entre les activitats que ha programat el Ministeri de Cultura enguany destaquen l’exhibició a la Filmoteca Espanyola d’una retrospectiva completa de l’obra de Berlanga i la restauració de les primeres pel·lícules dels anys cinquanta i els seixanta. A més, en les pròximes setmanes el Consell de Ministres estudiarà la possibilitat d'establir el 6 d'octubre, dia que en 1951 va acabar el rodatge d'Esa pareja feliz, com el Dia del Cine Espanyol.

També et pot interessar

stats