Les entrades VIP de 300 euros per a la Tomatina sembren la polèmica a Bunyol

Mentre el govern defensa que permetrà finançar la festa, l’oposició la veu com a una mesura “elistista” que pot dissuadir el veïnat de participar

Un camió dels que reparteixen les tomaques s'obri pas entre els participants de la Tomatina / À Punt NTC

El que per als uns és una font de finançament, que ajudarà a alleugerir les despeses de seguretat, per als altres és una mesura “elitista” que pot trencar la tradició que siguen els joves del poble els que repartisquen l’essència de la Tomatina. Són les reaccions, la cara i la creu, de la decisió de l’Ajuntament de Bunyol de posar a la venda una trentena d’entrades, per 500 euros, perquè eixos participants puguen viure esta icònica festa des de dalt dels camions que van repartint les acolorides armes d’esta festa, les tomaques.

Amb estes localitats, l’ajuntament confia a recaptar 15.000 euros. Este import permetrà sufragar les despeses addicionals de seguretat que el consistori es veu obligat a implantar perquè la festa transcórrega sense incidents importants, segons defensen des del govern municipal.

Però la iniciativa no agrada a l’oposició, que la considera "classista" i creu que pot posar fre a la participació del veïnat d’este poble de la Foia de Bunyol en la Tomatina. Fins ara, un sorteig decidia qui pujava als sis camions que obrin pas a la marea roja i creuen que amb les localitats de pagament es trencarà el caràcter popular de la Tomatina.

“És una mesura classista”, insistia José Luis Carrasco, regidor d’Esquerra Alternativa de Bunyol. A més, des del PSPV, la regidora María Vallés, veu la mesura “insegura”. “Pujarà al camió gent que no està preparada. Es perdrà seguretat en la festa més segura que hi havia a Espanya”, afegia Vallés.

La postura és ben diferent en el cas del regidor de la Tomatina, Sergio Galarza, qui admetia que abans de posar a la venda estes entrades VIP, han constatat que cinc persones poden pujar “sense perdre seguretat i pagant”.

El fet que hi haja espai suficient, unit a les despeses de la festa, han sigut determinants per a implantar la mesura, com reconeixia l’alcaldessa, Virginia Sanz: “El que no podem permetre el veïnat de Bunyol és que ens costen molts diners”, remarcava en declaracions a À Punt.

El dimarts l'ordenança arribarà al ple municipal on, amb estes postures enfrontades, les tomacades dialèctiques, de segur, estaran servides.

També et pot interessar

stats